N12_ZIKARON
פרסומת

אחרי "תוכנית הקריפטו" של נתניהו: המסחר בבורסה נפתח בירידות שערים, הדולר מתחזק

בשוק ההון המתינו לתגובת השווקים לאחר שראש הממשלה אמר כי הורה להיערך להטלת הגבלות כלכליות על ישראל • עם פתיחת המסחר במט"ח זינק הדולר ב-0.1% בהשוואה לשערו היציג האחרון לרמה של 3.115 שקלים

ליאור באקאלו
פורסם:
ראש הממשלה בנימין נתניהו
נתניהו וביטקוין (אילוסטרציה) | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90, Magnific
הקישור הועתק

המסחר בבורסת תל אביב נפתח הבוקר (שני) בירידות שערים קלות, לראשונה לאחר דברי ראש הממשלה בדבר הצורך של ישראל להיערך לסנקציות בין-לאומיות ולניתוק מהכלכלה הגלובלית. כחצי שעה לאחר פתיחת המסחר המגמה השתנתה והירידות התחלפו בעליות קלות. המדדים המובילים עולים כ-0.5%.

בריאיון שהעניק ביום שישי אמר בנימין נתניהו כי הורה להכין תוכנית שתאפשר לישראל להיעזר באמצעי תשלום חלופיים, ובהם מטבעות קריפטו, כדי להתמודד עם הגבלות אפשריות על המערכת הפיננסית.

בגזרת מטבע חוץ (מט"ח), הדולר הרציף זינק עם פתיחת המסחר הבוקר ל-3.115 תוך שהוא מוסיף 0.1% לעומת השער היציג שנקבע ביום שישי. האירו גם זינק משמעותית והוסיף 0.3%. מאז העליות התמתנו מעט וכעת נסחר הדולר סביב 3.111 שקלים והאירו סביב 3.485 שקלים.

"פתרון תמוה המקובל בארגוני פשיעה"

שורה ארוכה של גורמים במשק ובמערכת הפוליטית יצאו בביקורת על דברי נתניהו, כולל בנק ישראל. טבעות קריפטו לא יכולים לשמש כמסלול עוקף סנקציות", נכתב בהודעה שפרסם הבנק עם צאת השבת. "הדבר הנכון לכלכלת ישראל הוא לשמר את מערכת היחסים הכלכליים עם שותפי הסחר העיקריים שלנו ולהתמקד במניעת הסנקציות והשפעתן השליליות על המשק".

אתמול פרסמה קבוצה של יותר מ-100 כלכלנים ובכירים במשק ובאקדמיה מכתב אזהרה בעקבות דברי ראש הממשלה. "נתניהו מוביל את מדינת ישראל במודע אל עבר חרם ובידוד כלכלי בין-לאומי, וכל מה שיש לו להציע למשק הישראלי הוא פתרון תמוה המקובל בארגוני פשיעה, ושלא יעזור במאומה. דברי ראש הממשלה מעידים על חוסר הבנה בסיסי ובורות נוכח קריסת מעמדה של ישראל בזירה הבין-לאומית", נכתב שם. עם החותמים נמנים שני חתני פרס נובל ושורה של בכירים לשעבר בבנק ישראל ובמשרד האוצר.