אקזיט של מיליארדים: חברת הסייבר הישראלית נמכרת בסכום עתק
חברת ורוניס נמכרת ל-Proofpoint תמורת כ-6.3 מיליארד דולר • החברה מעסיקה כ-1,000 עובדים בישראל, ובעלי המניות צפויים לקבל פרמיה משמעותית • מאחורי הרכישה עומדת אחת מקרנות ההשקעה הגדולות בעולם בתחום הטכנולוגיה


עסקת ענק בהייטק הישראלי: חברת הסייבר ורוניס (Varonis) הודיעה היום (חמישי) כי חתמה על הסכם מחייב למכירתה לחברת Proofpoint, שבשליטת קרן ההשקעות האמריקנית תומא בראבו (Thoma Bravo), תמורת כ-6.3 מיליארד דולר במזומן. העסקה, אם תושלם, תביא למחיקת מניות החברה מהבורסה האמריקנית ולהפיכתה לחברה פרטית.
ורוניס, שהוקמה בשנת 2004, עוסקת בתחום שהפך בשנים האחרונות לאחד המרכזיים בעולם הטכנולוגיה: הגנה על המידע הרגיש של ארגונים. החברה פיתחה מערכות שמאפשרות לזהות מידע רגיש, לפקח על הגישה אליו ולמנוע חשיפה שלו לגורמים בלתי מורשים, בין היתר באמצעות בינה מלאכותית.
כמה כסף יקבלו בעלי המניות?
על פי תנאי העסקה, בעלי המניות של ורוניס יקבלו 49.75 דולר במזומן עבור כל מניה שברשותם. מדובר בפרמיה של כ-52% לעומת מחיר המניה ביוני האחרון, לפני שהחלו להתפרסם דיווחים על מכירה אפשרית של החברה.
ורוניס מעסיקה כיום כ-2,800 עובדים ברחבי העולם, מתוכם כ-1,000 בישראל, שבה פועל גם מרכז הפיתוח שלה. בשלב זה לא נמסר על שינויים צפויים במצבת העובדים בעקבות העסקה.
מרכז העסקה: הבינה המלאכותית
מאחורי הרכישה עומדת גם התחרות הגוברת על אבטחת מערכות בינה מלאכותית. ככל שיותר ארגונים מאפשרים לכלי AI ולסוכנים אוטונומיים לגשת למידע ולבצע פעולות, כך גדל הצורך להגן על הנתונים הרגישים שאליהם הם נחשפים.
המיזוג בין החברות נועד לשלב את יכולות אבטחת הנתונים של ורוניס עם פתרונות ההגנה של Proofpoint. החברה המאוחדת צפויה לשרת יותר מ-16 אלף ארגונים גדולים ברחבי העולם.
המיזוג בין החברות נועד לשלב את יכולות אבטחת הנתונים של ורוניס עם פתרונות ההגנה של Proofpoint. החברה המאוחדת צפויה לשרת יותר מ-16 אלף ארגונים גדולים ברחבי העולם.