N12
פרסומת

ההתאוששות מהמלחמה עם איראן איטית מההערכות המוקדמות: המספרים החדשים של הלמ"ס

אומדן שני של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מעריך שהמשק צמח ב-14.9% ברבעון השני של השנה לעומת הרבעון הראשון - נמוך מההערכה של 15.4% שניתנה לפני חודש • העדכון החד ביותר מטה היה ביצוא הסחורות והשירותים

ליאור באקאלו
פורסם:
זירת נפילה בבני ברק
זירת פגיעה של טיל איראני בבני ברק | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
הקישור הועתק

התאוששות הכלכלה המקומית מהשפעות המלחמה האחרונה עם איראן הייתה איטית מההערכות הקודמות: אומדן שני ומעודכן של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מעריך שהמשק הישראלי צמח ב-14.9% בחישוב שנתי ברבעון השני של 2026 לעומת הרבעון הראשון - נמוך מההערכה של 15.4% שניתנה לפני חודש.

העדכון מטה החד ביותר נרשם ביצוא הסחורות והשירותים. הלמ"ס מעריכה כעת שהיצוא צמח ב-16.6% בין הרבעונים, במקום 25.2% שדווחו קודם. גם ההשקעה במכונות ובציוד עברה תפנית חדה: מצמיחה של 23.5% לירידה של 6.5%.

הירידה ביצוא ובהשקעות קוזזה חלקית בעלייה באומדני הצריכה הפרטית והציבורית, וכן בבנייה שלא למגורים. כך שבפועל מדובר בהחלשה מתונה יחסית של חצי נקודת אחוז בקצב הצמיחה השנתי, ולא בקריסה של כל מרכיבי הצמיחה בבת אחת.

הלמ"ס מציינת שעדכונים כאלה הם חלק שגרתי מתהליך הפרסום. בממוצע, אומדן שמתעדכן כחודש אחרי הפרסום הראשון זז בכעשירית הנקודה בלבד, כך שהשינוי הנוכחי לא נחשב חריג. יתרה מזאת, כשבודקים את המחצית הראשונה של 2026 מול המחצית השנייה של אשתקד - המדד שהלמ"ס ממליצה עליו כדי לנטרל את תנודות המלחמה - הצמיחה דווקא עודכנה מעלה, מ-3.2% ל-3.5%. האומדן השלישי והאחרון לרבעון צפוי להתפרסם בעוד כחודש.