N12
פרסומת

אחרי ההסתבכות באמירויות: הג'וב החדש של יוסי שלי

ל-N12 נודע כי שרת התחבורה רגב צפויה למנות את השגריר ליו"ר נתיבי ישראל • בחדשות 12 פרסמנו אז לראשונה שמתכוונים באמירויות להחזיר אותו לישראל בעקבות התנהלותו כשגריר

יובל שדה
פורסם:
יוסי שלי, מנכל משרד רה"מ
המינוי הבא של רגב, יוסי שלי. ארכיון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
הקישור הועתק

שרת התחבורה מירי רגב מתכוונת למנות את שגריר ישראל באיחוד האמירויות, יוסי שלי, ליו"ר נתיבי ישראל - כך נודע הבוקר (שני) ל-N12. היו"ר הנוכחי, יגאל עמדי, מיועד להתמנות לתפקיד יו"ר רכבת ישראל.

זה לא התפקיד הראשון ששלי מוזכר כמועמד אליו, ונבדקה האפשרות למנות אותו גם למנהל רשות מקרקעי ישראל וליו"ר התעשייה האווירית. זאת, לאחר שהוחזר לארץ בשנה שעברה מאיחוד האמירויות לבקשת האמרתים בעקבות הסתבכויות שלו. למרות שהוחזר לארץ כבר מזמן, הוא עדיין משמש בפועל כשגריר באמירויות.

את הכוונה להחזיר אותו לארץ חשף כתב חדשות 12 ירון אברהם לפני יותר משנה. בין היתר, שלי נצפה בעבר יושב בבר כשהוא מתנהל בצורה חריגה ולא תואמת את הקודים המצופים משגריר.

כמה גורמים המכירים את פרטי התקרית, סיפרו אז לחדשות 12 כי שילה בילה בבר כשליצדו מספר ישראלים וישראליות שאליהם התלווה. האירוע, אותו אישרו שלושה מקורות שונים, סובב סביב מה שהוגדר ככזה הנוגע לתחום הערכי המוסרי והפרסונלי.

יגאל עמדי
יגאל עמדי | צילום: מתוך אתר "נתיבי ישראל"

יגאל עמדי, שמשמש כיו"ר הנוכחי של נתיבי ישראל, נחשב למקורב לליכוד ובמהלך כהונתו עלו טענות על אי-סדרים בחברה שבראשה עמד שהובילו גם לפתיחת בדיקה על התנהלותו מצד רשות החברות הממשלתיות. שני המינויים הללו הם חלק מסבב מינויים רחב יותר, שכולל גם את מינויו של משה שמעוני יו"ר הרכבת לתפקיד יו"ר חברת החשמל ואת מינויו של דורון ארבלי ליו"ר חברת מקורות.