מה קורה בגן החשמל? עסקת ענק של 255 מיליון שקל בלב תל אביב
קבוצת אקרו זכתה במכרז רמ"י במתחם לבונטין במחיר הנמוך בכ-40% מהערכת השמאי. במתחם ההיסטורי שנוסד לפני יותר ממאה שנה יוקמו מגדל מגורים בן 30 קומות ומגדל תעסוקה, ויישמר בניין המשרדים הישן של חברת החשמל


קבוצת אקרו זכתה במכרז של רשות מקרקעי ישראל על קרקע בת שישה דונם במתחם חברת החשמל בתל אביב. שבעה גופים התמודדו על המגרש. אקרו תשלם עבורו 255 מיליון שקל, ועוד 4.6 מיליון שקל לפיתוח.
שמאי רמ"י העריך את שווי הקרקע ב-430 מיליון שקל, אך אקרו רכשה אותה ב-255 מיליון שקל – פער של כ-40%. מחיר הפתיחה במכרז עמד על 59 מיליון שקל.
המגרש נמצא בקצה הצפוני של המתחם, בצומת הרחובות מנחם בגין, החשמל ומקווה ישראל, במרחק הליכה מהרכבת הקלה. לפי התכנון, במתחם יוקמו שני מגדלים. הראשון בן 30 קומות, שישלב 120 יחידות דיור עם מסחר ותעסוקה. השני, בן שמונה קומות, ישמש לתעסוקה בלבד. בניין המשרדים הישן של חברת החשמל יישמר, ישופץ ויוסב למשרדים או מלונאות.
התוכנית למתחם הוכנה על ידי משרד האדריכלים מנעד ואושרה בוועדה המחוזית בפברואר 2025. היא כוללת גם פתיחת המתחם לציבור עם חיבור להולכי רגל משדרות רוטשילד אל גן החשמל.
מאה שנות היסטוריה
ההיסטוריה של המתחם מתחילה ב-1923, כשפנחס רוטנברג בנה במקום את תחנת הכוח הראשונה בארץ. הוא בחר בגבעת כורכר מזרחית לשכונת אחוזת בית, על ציר הדרך העתיקה מיפו לירושלים. החל מ-1965 שיכנה החברה במקום את מטה ההנהלה שלה.
ב-2023, לאחר מאה שנים, עברה חברת החשמל למטה החדש שלה בראשון לציון. המהלך בוצע במסגרת הסכם חלוקת נכסים שנחתם ב-2018 בין החברה למדינה.
"הפרויקט בלבונטין מממש את התפיסה שלנו לפיתוח מתחמים אורבניים משמעותיים", אמר זיו יעקובי, מנכ"ל קבוצת אקרו. "הקרקע נרכשה במחיר שמאפשר מימוש פוטנציאל תכנוני וכלכלי רחב".