מחירי הדלק חוזרים לזנק: זה המחיר החדש לליטר בנזין בחודש מרץ
המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן בשירות עצמי: 7.02 שקלים לליטר - עלייה של 14 אגורות מעדכון קודם • תוספת שירות מלא תעמוד על 25 אגורות לליטר • הסיבה העיקרית לזינוק במחיר: עלייה במחיר הבין-לאומי על רקע המתיחות הביטחונית והגיאו-פוליטית סביב תקיפה אמריקנית אפשרית באיראן


מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות מודיע היום (חמישי) כי בחצות הלילה שבין שבת לראשון (28.2.26-1.3.26) יעודכנו מחירי מוצרי הדלק הנמצאים בפיקוח, הנמכרים לצרכן בתחנות הדלק.
המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי (כולל מע"מ) לא יעלה על 7.02 שקלים לליטר - עלייה של 14 אגורות מעדכון קודם. תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 25 אגורות לליטר (כולל מע"מ), ללא שינוי מעדכון קודם.
המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי באילת (ללא מע"מ) לא יעלה על 5.95 שקלים לליטר - עלייה של 12 אגורות מעדכון קודם. תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 21 אגורות (ללא מע"מ), ללא שינוי מעדכון קודם.
בת שבע אבוחצירה, מנהלת מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות: "המתיחות הביטחונית והגיאו-פוליטית הובילה לעלייה במחיר הבנזין הבין-לאומי, בשיעור מצטבר של 7.06% לעומת העדכון הקודם. בנוסף, העדכון משקף עלייה של כ־0.3% בשער החליפין". המתיחות אליה מתייחסת אבוחצירה היא האפשרות של תקיפה אמריקנית באיראן וההפרעה המשתמעת לאספקת הנפט מהמפרץ הפרסי.
משרד האנרגיה והתשתיות ממליץ להשוות מחירים ולבחור בתחנה הכדאית ביותר לצרכן - אך לא מספק לנהגים דרך לעשות זאת והם נדרשים לבצע את ההשוואה במסע בין תחנות התדלוק השונות.
מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות מפרסם בכל סוף חודש את מחיר בנזין 95 בתחנה לחודש הבא, בהתאם לנוסחה שנקבעה בצו הפיקוח על המחירים. בהתאם לצו, מחיר הבנזין בתחנה מתבסס על ממוצע מחירי הדלק באזור אגן הים התיכון בחמישה ימי מסחר, שקדמו לשני ימי העבודה האחרונים בכל חודש.
בנוסף כולל המחיר סל הוצאות שיווק, מס הבלו ומס ערך מוסף. התרגום לשקלים מתבצע לפי שער החליפין היציג האחרון שפרסם בנק ישראל לפני שני ימי העבודה האחרונים בכל חודש.
