N12
פרסומת

כאוס בנתב"ג: נוסעים התבשרו ברגע האחרון שאסור לעלות על הטיסה, שוטרים הוקפצו

במהלך הלילה הוחלט להגביל שוב את מספר הנוסעים ל-100 בלבד בכל טיסה - ונוסעים שקנו כרטיסים בהתאם למתווה התבשרו על כך רק בנמל התעופה • המשטרה הוזעקה למקום לאחר עימותים וצעקות • "למה אתם עושים את זה? קחו אחריות"

דין פישר
פורסם:
הקישור הועתק

מהומות התחוללו היום (שני) בנתב"ג לאחר שנוסעים שקיבלו אישור לקנות כרטיסי טיסה במסגרת המתווה שאושר, קיבלו ברגע האחרון עדכון מצער במיוחד - אינם יכולים לעלות על המטוס. שוטרים הוזעקו למקום כדי להשתלט על המהומה.

הסיבה לכאוס נעוצה בבלבול בהנחיות. אתמול ניתן אישור להעלות 200 נוסעים בחלק מהטיסות היוצאות, במקום 100. בהתאם לכך, חברות התעופה החלו למכור כרטיסי טיסה לנוסעים שטיסותיהם בוטלו - אלא שאז במהלך הלילה הוחלט לבטל את השינוי, כך שחברות התעופה לא יוכלו להטיס יותר מ-100 נוסעים בטיסה.

בעקבות כך, חלק מהנוסעים שהגיעו לנתב"ג התבשרו ברגע האחרון שאינם יכולים לעלות על המטוס. חברות התעופה נאלצו להחליט מי יעלה על המטוס ומי לא, והוחלט שזה יהיה על בסיס מועד ביטול הטיסה: נוסע שמועד טיסתו המקורית מוקדם קיבל קדימות על פני נוסע שמועד טיסתו מאוחר יותר. מלבד זאת, קיבלו קדימות מי שנוסע מטעמים הומניטריים, כמו למשל טיפולים בחו"ל.

כאוס בשדה התעופה בן גוריון
כאוס בשדה התעופה בן גוריון | צילום: לפי סעיף 27 א'
פרסומת
כאוס בשדה התעופה בן גוריון
כאוס בשדה התעופה בן גוריון | צילום: לפי סעיף 27 א'

"הרגתם אותנו, תתביישו לכם", אמר אחד הנוסעים בתיעוד מנמל התעופה. "יש פה אנשים מבוגרים. למה אתם עושים את זה? קחו אחריות". נוסעת אחרת נשמעת אומרת: "עושים מאיתנו צחוק. עושים צחוק מאנשים".