N12
פרסומת

אסא, האיזקאיה החדשה של תל אביב, מנסה לשבור את השוק

צ'אקולי נפתחה לפני חצי שנה, ומיד הפכה למסעדה הכי מבוקשת בתל אביב. עכשיו גיא גמזו, מוש בודניק ואיציק חנגל עושים את זה שוב, עם הפתיחה הסופר מדוברת של ASA - איזקאיה חדשה שתפסה את הספוט האיקוני של סושיאל קלאב. האם צפויה לנו כאן עוד הצלחה מסחררת? עם המחירים האלה, יש מצב שכן

לין לוי
פורסם: | עודכן:
זו כנראה היפנית הכי זולה בתל אביב. ASA
תפריט יפני במחירים נגישים | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
הקישור הועתק

אוכל יפני הוא כבר מזמן לא טרנד חולף אלא תופעה שהולכת ומשתלטת על תל אביב, וסביר שממש כמו שקרה עם ברי היין, בקרוב היא תתחיל להתפשט גם מחוץ לגבולות העיר. בינתיים קבלו את הביג ניוז הבא: בלוקיישן המיתולוגי שאכלס את אחד המוסדות היותר מזוהים עם תל אביב, הסושיאל קלאב, נפתחה בימים אלה איזקאיה חדשה, אסא (ASA) שמה. הפתיחה מגיעה אחרי טיזינג ארוך של קרוב לשנה, שבמהלכו תועדו תהליך הבנייה והעיצוב, פיתוח הקונספט וגם הנסיעות למזרח בחיפוש אחר חידושים מעניינים שילהיבו את הקהל התל אביבי שכבר ראה איזקאיה או שתיים בחיים.

יש גם גיוזה בתפריט. ASA
יש גם גיוזה בתפריט. ASA | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
מטבח יפני במחירים נגישים. ASA
המחירים הם חלק מהאג'נדה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

את אסא פתחו השף גיא גמזו, מוש בודניק ואיציק חנגל, מסעדנים שרק לפני חצי שנה הרעידו את תל אביב עם מסעדת צ'אקולי המדוברת, ובבעלותם גם מסעדת הלנה. במרכז המסעדה החדשה בר גדול ובליבו נמצא האירורי (Irori) – גריל יפני ראשון מסוגו בארץ, שכל החוויה נבנית סביבו. תפריט האוכל מחולק לסושי, מנות אירורי, פתיחים, אטריות, גיוזה, רובטה (מעין גריל שיפודים) וטמפורה, ונע בין קלאסיקות יפניות למנות עדכניות. תמצאו בו למשל אוניגירי דג ים; גיוזות שונות במילוי עוף, חזיר, וואגיו או גרסה צמחונית; סשימי דגי ים; וניגירי.

מכונת קרח מיוחדת מיפן. ASA
מכונת קרח מיוחדת מיפן. ASA | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
במקום סושיאל קלאב. ASA
במקום סושיאל קלאב. ASA | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
פרסומת

אבל היופי הוא שכל המנות מתומחרות ב-10-98 שקלים, ולא יותר. הן אומנם קטנות יחסית, אבל עדיין מדובר בתמחור נדיר, לפחות בתל אביב. 10 שקלים עולה לב או כבד שנצלה בגריל רובוטה, ו-98 שקלים תשלמו על ניגירי. בין לבין יש אויסטר ב-12 שקלים, סשימי ב-74, ראמן חזיר ב-59, גיוזה וואגיו ב-39 ובטן חזיר צלויה ב-28.

זה ככל הנראה הסושי הכי זול בתל אביב. ASA.
זה כנראה הסושי הכי זול בתל אביב. ASA החדשה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

גם אם אכלתם במסעדות יפניות אבל לא הייתם ביפן, כנראה לא תבינו את כל התפריט, ולפחות בחלקו תשמחו לפירושים והסברים, כך שבאמת מדובר בחוויה יפנית חדשה שטרם ראינו. "ASA מדברת באותה שפה כמו צ'אקולי והלנה, וזו שפה לכל כיס", אומר גיא גמזו. "אוכל יפני לא חייב להיות יקר ולכן אנחנו מציעים אותו במחירים הכי טובים שיש. זאת האג'נדה שלנו".

החיים מסביב לבר. ASA האיזקאיה החדשה
החיים מסביב לבר. ASA האיזקאיה החדשה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
פרסומת

גריל אירורי יחיד מסוגו בארץ. ASA האיזקאיה החדשה
גריל אירורי יחיד מסוגו בארץ. ASA האיזקאיה החדשה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

שף המסעדה הוא גיא גמזו ואת הראמנים פיתח יריב בורנשטיין. בנוסף למה שפורט עד כה תמצאו בתפריט גם מנות של דגים קטנים משתנים, שרימפס, תמנון, כנף דג, ירקות, לבבות, כנפיים, שיפודי צוקונה ושקדי עגל, וגם מנות הנדרול, סלט עגבניות דאשי וקארי פאן קלאסי.

מוש, גיא ואיציק. הקבוצה ששוברת את תל אביב עם המחיר
מוש, גיא ואיציק. מנסים לשבור את השוק | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
בר הייבול. הנקסט דור של ASA
בר הייבול. הנקסט דור של ASA | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
פרסומת



בגזרת המשקאות מציעים ב-ASA תפריט סאקה גדול במיוחד, עם בקבוקים נדירים וסאקה מבעבע שאפשר להזמין בכוס, בקראף או בבקבוק. על החוויה האלכוהולית חתומה הסומלייה של הקבוצה, ליז קוקין, וחלק מהקוקטיילים מוכנים בקאקיגורי - מכונה יפנית מסורתית שמגלפת גוש קרח גדול וצלול לשכבות דקות במרקם שלג, שנמס בפה מיד.

ASA האיזקאיה החדשה
ASA האיזקאיה החדשה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

חלל המסעדה עוצב בעץ, עם טיפול קפדני ברצפה, בתקרה ובחיפויים כך שהסאונד במקום מזכיר אולפן הקלטות, ורגע - יש גם בר נקסט דור בשם הייבול, שמובילה אליו כניסה נפרדת. הייבול פועל עד השעות המאוחרות ונותן טעימה מתרבות הלילה של טוקיו. מערכת הסאונד במקום משלבת רמקולים יפניים משנות ה-70 עם טכנולוגיה מודרנית, לצד מיקסר נדיר – אחד הבודדים מסוגו בארץ. המוזיקה מושמעת מתקליטים בלבד, תחת האוצרות המוזיקלית של צחי בן עמרם (Tsahik) – דיג'יי ואספן מוזיקה ותיק.

ASA. אחד העם 54, תל אביב. לא כשר. להזמנות