N12
פרסומת

הקרואסון הטוב בישראל שוב נסגר: מטרלו בבודפשט מחזירה מפתחות

שלושה חודשים אחרי שהצליח להקים מחדש את חלומו הקולינרי בעיר האירופית, מודיע הקונדיטור עדי פרץ על סגירת מטרלו בודפשט. סיפורו של המקום שהחל כבית מאפה ברמת הגולן, נסגר בגלל המלחמה והפך למסעדת פיין דיינינג בבודפשט, שהתהדרה בביקורות נלהבות

לין לוי
פורסם: | עודכן:
מטרלו בודפשט
מטרלו בודפשט | צילום: Geza Talaber, יחסי ציבור
הקישור הועתק

כשלושה חודשים לאחר שנפתחה, מסעדת מטרלו בודפשט, שהביאה את הקרואסון המפורסם של עדי פרץ מהגולן אל לב בירת הונגריה, תסיים את פעילותה ב-18 באוקטובר. כך הודיע פרץ בחשבון האינסטגרם שלו. מדובר בסוף עצוב לסיבוב השני של המוסד הקולינרי שזכה לכינוי "הקרואסון הטוב בישראל", למעלה משנה אחרי שנסגר הסניף המקורי ברמת הגולן.

"שוב אני נאלץ לסגור את מטרלו, ושוב הלב שלי נשבר לרסיסים", הודיע פרץ. "נהיה כאן עד 18 באוקטובר - נעשה כמיטב יכולתנו בכל יום, ונשמח לקבל את פניכם עם חיוך. תודה מקרב לב לכל האורחים שבאו לטעום, לחלוק ולהרגיש איתנו. ותודה לך, בודפשט, על שלושה חודשים בלתי נשכחים. נחזור. אני עדיין לא יודע לאן - אבל כשזה יקרה, נחזור חזקים יותר, טובים יותר ומדויקים יותר".

מהגולן עד לבודפשט

מטרלו נולדה ב-2019 בקיבוץ עין זיוון שברמת הגולן והפכה מהר לאתר עלייה לרגל. תורים ארוכים של ישראלים עשו את הדרך הארוכה צפונה גם בימי חורף קרים, רק כדי לטעום מהקרואסונים האגדיים. עם הזמן, המקום גדל והפך למסעדה ששילבה מאפים ומנות אוכל מתוחכמות, אלא שאז הגיע 7 באוקטובר.

עדי פרץ במטרלו בודפשט
עדי פרץ בבודפשט | צילום: @mattarello_budapest, instagram

אחרי חודשים שבהם האכיל פרץ בעיקר חיילים ואיבד את ההכנסות מתיירות, הוא נאלץ לסגור את הסניף המקורי בקיץ 2024. ההודעה אז הייתה קורעת לב: "לאחר כתשעה חודשי מלחמה שבהם עברנו הכל מהכל החלטתי לסגור עקב קריסה כלכלית", סיפר אז. "אני הרמתי ידיים, אני מסתכל קדימה ולא רואה אופק לסיום". ההודעה זכתה לתגובות רבות כולל מאישים פוליטיים שהכירו בחשיבות המאבק שלו.

פרסומת

אלא שזמן קצר לאחר הסגירה הוכרז על פתיחת סניף חדש: מטרלו בודפשט, יחד עם שותף ישראלי. המקום החדש, שנפתח באופן רשמי בתחילת יולי 2025, לא היה עוד מאפייה, אלא מסעדת פיין דיינינג יוקרתית. פרץ, שהביא איתו צוות מטבח ישראלי, יצר תפריט מתוחכם המבוסס עדיין על בצק הקרואסון המפורסם.

בתקווה שלא יהיו תורי ענק הפעם
הקרואסון הטוב בישראל | צילום: עדי פרץ, יחסי ציבור

ההתלהבות הייתה מיידית: פרץ עצמו הצהיר כי בבודפשט הוא יכול "להתעסק נטו באוכל", הרחק מהקשיים הביורוקרטיים והביטחוניים שחווה בישראל, וכל הסימנים הצביעו על הצלחה בטוחה, בין אם בגלל המיקום המרכזי או הקונספט הייחודי שזכה להצלחה.

למרות התשבחות וההבטחה הגדולה, ההודעה של מטרלו בודפשט על סגירה מותירה את הסיפור שלה תלוי בין הצלחה קולינרית נדירה לקושי עסקי. הסגירה המהירה של מקום שזכה לאהבה והתלהבות, מדגישה את הקשיים הבלתי צפויים בעולם המסעדנות, גם עבור מותג חזק.