N12
פרסומת

תיבת הפנדורה שפתח יריב לוין: האיסור שקבעה הממשלה - והשרים מפרים

שר המשפטים טען שהלשכה שנעל בתל אביב היא לא של היועמ"שית אלא שלו - אך מתברר שזה לא מדויק • החלטת ממשלה מ-2021 קובעת כי השרים יכולים להחזיק רק לשכה אחת, ובירושלים • במשרד האוצר בוחנים כעת מי מהשרים עוברים על ההחלטה ומחזיקים עדין בלשכה כפולה • החלטנו לעזור להם וללכת לבדוק בעצמנו

יובל שדה
תוכנית חיסכון
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

המהלך חסר התקדים שביצע בשבוע שעבר שר המשפטים יריב לוין, כשהחליף את המנעול בלשכה שמשמשת את היועמ"שית בתל אביב, פתח תיבת פנדורה. לוין טען כי הלשכה היא לשכת השר ולא של היועמ"שית גלי בהרב מיארה, אך מתברר שזה לא מדויק. החלטת ממשלה 627 שכותרתה "העברת יחידות ארציות של הממשלה לירושלים" קובעת כי שרי הממשלה יכולים להחזיק רק לשכה אחת, ובירושלים. מכאן שכל לשכת שר בתל אביב היא הפרה של הנחיות ממשלת ישראל

"ב-2021 ממשלת ישראל קיבלה החלטה שאין דבר כזה יותר לשכות כפולות ושכל משרדי הממשלה עוברים לירושלים", מסביר עו"ד תומר נאור, סמנכ"ל משפט בתנועה לאיכות השלטון. מכאן לדבריו שהחזקת לשכת שר בתל אביב היא "מעשה שנוגד החלטת ממשלה שהם עצמם קיבלו".

לאחר הפיאסקו של השר לוין החליט החשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג לשים סוף לסיפור. כעת בוחנים באוצר מי השרים שעדיין יש להם לשכות כפולות - כלומר לשכה מחוץ לירושלים. מערכת "תוכנית חיסכון" החליטה לסייע לאוצר במשימה.

נוסף ללוין אלו השרים הנוספים שיש להם לשכות בתל אביב ובערים סמוכות:

  • שר הכלכלה ניר ברקת.
  • שרת החדשנות גילה גמליאל.
  • שרת התחבורה מירי רגב.
  • שר התרבות והספורט מיקי זוהר.
  • השרה להגנת הסביבה עידית סילמן.
  • שר התקשורת שלמה קרעי.
  • שר החינוך יואב קיש.
לשכות שרים מחוץ לירושלים
צילום: פלאש 90

הלכנו לבדוק את לשכות השרים גמליאל וברקת. צוותי העובדים והאבטחה במקום לא התירו לנו להיכנס למקום אך אישרו לנו שמדובר בלשכות השרים. ברקת אגב חולק את בניין המשרדים עם שורה של יחידות ממשלה נוספות, בהם משרד התרבות והספורט של השר זוהר, משרד הרווחה, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ורשות המיסים.

"יש פה ממשלה שפעם אחר פעם מפרה את ההחלטות שהיא עצמה קיבלה", טוען נאור. "אחר כך הם מתגוללים על עובדי הציבור וטוענים שהם אלו שמפריעים להם למשול. אולי כדי שקודם השרים ימלאו את ההחלטות שהם עצמם קיבלו".

משר הכלכלה ברקת נמסר בתגובה: "הלשכה היחידה של השר נמצאת בירושלים. המשרדים בתל אביב משמשים את אגף האכיפה וגופי שטח נוספים. השר עושה לעיתים שימוש במשרדים ברחבי הארץ כאשר הוא מקיים פגישות מחוץ ללשכה".