N12
פרסומת

עם מיטב השפים: שוק האוכל של אנשי המילואים בשרונה

פסטיבל קולינרי שמוקדם לאנשי המילואים יתקיים בין 7 ל-9 במאי בשרונה מרקט • יותר מ-20 עסקים של מילואימניקים ומילואימניקיות יציעו את מרכולתם - ומשרתים יוכלו להינות ממנות של מיטב השפים ב-25 שקל בלבד

N12
פורסם:
שרונה מרקט
אייל שני (ארכיון). גם ישתתף בפסטיבל | צילום: אריאל עפרוני, mako
הקישור הועתק

מועדון "בהצדעה" ושוק האוכל שרונה מרקט, פארק שרונה ועיריית ת"א-יפו משתפים פעולה בפסטיבל אוכל שמוקדש למשרתי ומשרתות המילואים. הפסטיבל שיתקיים בין התאריכים 7-9 במאי שם דגש על עסקים בבעלות מילואימניקים/יות מרחבי הארץ שעשו מאות ימי מילואים מאז ה-7 באוקטובר, אשר יציגו את מוצריהם וימכרו את תוצרתם לקהל הרחב ולחברי מועדון בהצדעה.

המסעדות בשרונה מרקט מצטרפות גם הן למחווה ומציעות תפריט מיוחד לחברי "בהצדעה" עם מנות שף ייחודיות במחיר מיוחד של 25 שקלים בלבד. ממיטב השפים הישראלים: אייל שני, ישראל אהרוני, רחל בן אלול, מיטבר בורגר ועוד.

במהלך שלושת ימי הפסטיבל, רחבת שרונה מרקט תתמלא ביותר מ-20 עסקים מרחבי הארץ שבבעלות מילואימניקים/יות, יציגו וימכרו את התוצרת שלהם לקהל הרחב.

עם עסקי המילואימניקים שישתתפו:

אור שוקרון: שבועיים לפני הפתיחה המחודשת של Oryosss בשדרות, מול תחנת המשטרה המפורסמת, אור מצאה את עצמה מסתתרת מהמחבלים. מאז היא מגיוסת למילואים במקביל לפתיחת העסק מחדש וגידול ילדיה. שם, תחושת העשייה והעבודה הבלתי פוסקת הובילו להרגשה טובה יותר. היא הייתה רמ"ד תעסוקה מבצעית של אוגדה 80 כשנכנסה להריון עם בתה הבכורה, ונאלצה לוותר על תפקיד מבצעי שרצתה. בהמשך הוצבה כקצינת שלישות חטיבתית של נפת נגב בפיקוד העורף והייתה רמ"ד משאבי אנוש בבה"ד 7. והיא עדיין משרתת במילואים.

הבירות לזכרו של תומר: בירה לזכרו של תומר נגר, לוחם גדוד 51 של גולני שנפל בשביעי לאוקטובר בקרב על מוצב כיסופים. תומר היה חובב בירה רציני ומבשלת גלנץ יצרה את הבירה הזו לכבודו ולזכרו.

שמן זית הנוטרים: שמן זית מעולה מרמת הגולן. חמש משפחות שהגיעו מאשקלון לגולן והפכו למשפחה חקלאית. יונתן, אשתו קרינה ז"ל וילדיו איתן ונעמי נטעו את כרם עצי הזית בשנת 2000. יונתן משרת מילואים כמפקד לוחם בפלס"ר 188 מאז 7 באוקטובר ועדיין משרת בצו 8, נלחם בעזה, בחרמון, בלבנון וכעת שוב בעז,ה ותוך כדי שירות המילואים משווק את תוצרת שמן הזית.

יקב דרימיה: דרימיה הוא יקב ישראלי שנולד מתוך אהבה ותשוקה ליין, היקב הוקם בסוסיא ב 2009 על ידי אלעד ונאוה מובשוביץ, הורים לארבע בנות שהקימו את היקב מתוך אהבה לארץ ישראל ולגידול גפנים. "אבא שלי וסבא שלי חקלאים, לאבא שלי יש מכוורת של דבש וכרמים, וככה הגעתי לעולם הזה", מסביר אלעד. ההורים של אלעד היו חלק ממקימי סוסיא.

יקב מוניץ: האחים שראל ואיתי מוניץ גויסו בתחילת המלחמה והשאירו את פעילות היקב מאחור. שראל, היינן של היקב, הוא איש אקדמיה ומחקרים שלו בתחום גפני יין זוכים לתהודה עולמית. איתי מנהל את היקב ולמעשה מכהן כ”שר החוץ” שלו. ב-7 באוקטובר שניהם התייצבו למילואים. האחים משרתים במילואים יחד בצפון.