N12
פרסומת

לעיכול תקין ולמניעת מחלות: היתרונות הבריאותיים של הכרובית

ללא ספק מדובר באחד הירקות הכי בריאים שיש לטבע להציע: בין היתר, הכרובית מפחיתה את הסיכון למחלות, תורמת לבריאות מערכת העיכול ומשפרת את הזיכרון. אם אתם לא משלבים אותה בתפריט, אף פעם לא מאוחר להתחיל  

זיו זפרני
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
ירקות מצליבים
צילום: Karaidel, shutterstock
הקישור הועתק

מעבר עובדה שמדובר בכוכבת קולינרית שמשמשת את רובינו במטבח, מסתבר שבתוך פרחי הכרוכית הלבנים חבויים שפע של יתרונות בריאותיים מרשימים. בין היתר, היא עשירה בוויטמינים ובנוגדי חמצון, תומכת בתפקוד המוח ועוזרת לשמור על משקל תקין.

 

מונעת דלקות ומסייעת בהגנה על הגוף

כרובית מכילה נוגדי-חמצון חזקים כמו גלוקוזינולטים ואיזותיוציאנטים, שמסייעים בהפחתת דלקות ובהגנה על התאים מנזק חמצוני. צריכה קבועה שלה יכולה לסייע בהפחתת הסיכון למחלות כרוניות, כולל סרטן ומחלות לב, בזכות ההגנה שהיא מספקת לתאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים.

 

משפרת את בריאות המוח וטובה לשיפור הזיכרון

כרובית היא מקור מעולה לכולין, רכיב תזונתי החיוני לפעילות המוח. בין היתר, הוא משפר תהליכי זיכרון ולמידה, ואף יכול לסייע במיתון הירידה הקוגניטיבית המתרחשת באופן טבעי עם הגיל.

אילוסטרציה
משפרת את פעילות המוח | צילום: Shutterstock

 

תורמת לבריאות מערכת העיכול

הסיבים התזונתיים שבכרובית מסייעים לתנועתיות מעיים תקינה, וכך תורמים בריאות מערכת העיכול. הסיבים עוזרים גם במניעת מחלות כמו סרטן המעי הגס, ומספקים תחושת שובע לאורך זמן.

תמיכה בתפקוד הכבד והפחתת הסיכון לסרטן

הכרובית היא מקור לסולפוראפן, תרכובת טבעית המעודדת את פעילות הכבד בתהליכי סילוק רעלים ותורמת להגנה על תאי הכבד מפני נזקי חמצון. בנוסף, מחקרים מצביעים על כך שסולפוראפן עשוי לעכב את הצמיחה של תאים סרטניים ולסייע בהפחתת הסיכון להתפתחות סוגי סרטן שונים.

מחזקת את מערכת החיסון

ויטמין C הוא ויטמין חשוב שתורם לגוף במגוון דרכים: הוא מחזק את מערכת החיסון, מגן על התאים משפר את בריאות העור ותורם לספיגת ברזל טובה יותר. כרובית מכילה כמות גבוהה במיוחד של ויטמין זה: כוס אחת של כרובית מספקת לגוף כ-54% מהצריכה היומית המומלצת.

פרסומת
כרובית
כרובית | צילום: שאטרסטוק

דלת קלוריות

כרובית משמשת כתחליף מצוין לדגנים ולירקות פחמימתיים כמו תפוח אדמה, אורז ובורגול. היא מכילה רק כ-25 קלוריות לכוס, ועשירה בסיבים תזונתיים ובמים. תכולת הסיבים והנוזלים שבכרובית מסייעת להשיג תחושת שובע לאורך זמן, מה שבפועל תורם לתהליך הירידה במשקלֿ.

 

הכותב הוא זיו זפרני דיאטן קליני וספורט