נופים, אוכל ואווירה: הגיע הזמן לתת כבוד לאחת הערים היפות באירופה
מרבית הישראלים שנוחתים בגרמניה מעדיפים לטייל בברלין, אבל דווקא העיר השלישית בגודלה במדינה - מינכן, היא היפה, המיוחדת והנעימה יותר מבין השתיים. תמצאו כאן אוכל מעולה, שתייה בלי סוף ולא מעט אטרקציות מושלמות. הגיע הזמן לקחת אותה בחשבון


בפרק השישי של "המירוץ לחופשה", בהגשת נדב בורנשטיין, נחתנו במינכן, גרמניה, היעד השמיני אליו הגיעו הזוגות ב"המירוץ למיליון" (פרק חדש במוצאי שבת, אחרי החדשות, ערוץ 12). נאכל פרעצל מקומי, נשתה לא מעט בירה ונבקר במפעל המכוניות המפורסם בעיר. בואו נצא לדרך!
תחנה ראשונה: כיכר מריאנפלאץ
הכיכר המרכזית של העיר עם בית העירייה ומגדל הפעמונים. יש כאן גם מופע בובות שפועל שלוש פעמים ביום.

תחנה שנייה: מגדל כנסיית סנט פטר
310 מדרגות, 120 מטר, זה מה שתצטרכו לטפס כדי להגיע לתצפית הכי יפה בעיר.

תחנה שלישית: שוק האוכל ויקטואליינמרקט
כאן זה הלב של מינכן. בשוק הזה יש היצע נמוך במחירים גבוהים, ובכל זאת הוא נקודה מרכזית ומבוקשת. יש כאן אוכל בווארי מסורתי, מנות עשירות עם הרבה פחמימות וגם גלידה בטעמים מוזרים.

תחנה רביעית: פאב הופבראוהאוס
מינכן זה בירה. אחד המקומות המפורסמים לשתות בהם בירה הוא פאב הופבראוהאוס. במקום יש מדפים שבהם אפשר להשאיר את כוס הבירה, אך יש מקום רק למספר מצומצם של כוסות, וכולם רוצים להיכנס לרשימה. ומעבר לכך, גם הבירה עצמה שמגישים כאן מעולה כמובן, והמקום קיים כבר מאות שנים.

תחנה חמישית: מוזיאון רזידנס
זה אחד הבניינים הכי יפים בעיר. יש בו המון חדרים שמעוטרים בציורים ופסלים עד התקרה ואפשר להסתובב כאן לא מעט זמן.

תחנה שישית: פארק אולימפיה
במרחק של כמה דקות נסיעה מחוץ למרכז העיר נמצא הפארק האולימפי, בו גם ישנה המשלחת הישראלית באולימפיאדה בשנת 1972 שבה נרצחו 11 ספורטאים.

תחנה שביעית: מוזיאון ב.מ.וו
במרחק של דקה הליכה מהפארק נמצא המוזיאון המפורסם של מכונית היוקרה הגרמנית. הבניין עצמו מאוד מרשים וכל מה שבפנים מרשים אף יותר. מהמכוניות הראשונות שייצרו במפעל הגרמני דרך המכונית של ג'יימס בונד ועד למכוניות העתיד.

תחנה שמינית: מסעדת אס-צימר
מעל המוזיאון של BMW יש מסעדת שני כוכבי מישלן שמגישה אוכל שנעשה בטכניקות לא שיגרתיות.

תחנה תשיעית: מאפיית נולינגר
זה הזמן לקפה ועוגה. כבר שישים שנה שהמקום קיים ובו גם יש את הפרעצל הכי טוב בעיר. מה שמייחד את הפרעצל כאן הוא שימוש בחומצה בורית.

תחנה עשירית: הבר של שומאן
לא רק בירה - גם הקוקטיילים כאן הם ברמה אחרת. צ'ארלס שומאן, הבעלים של המקום, כתב את התנ"ך של הקוקטיילים ומגיש כאן את כל הסוגים שתוכלו לחשוב עליהם.
