לראשונה מתחילת המלחמה, השלימה ישראל בהצלחה הנפקה ציבורית של אגרות חוב (אג"ח) דולריות בשווקים הבין-לאומיים, בסכום מצטבר של 8 מיליארד דולר. בחודש שעבר אמר החשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג ל-FT כי בכוונת ישראל לגייס השנה סכום כולל של כ-60 מיליארד דולר למימון המלחמה

במסגרת ההנפקה הונפקו אגרות שלוש סדרות אג"ח חדשות לטווח של 5 שנים, 10 שנים ו-30 שנה בריביות של 5.37%, 5.5% ו-5.75% בהתאמה. המרווח בהנפקה עמד על 135, 145 ו-175 נקודות בסיס בהתאמה, מעל תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב לטווח דומה.

לפי הודעת האוצר, הביקושים בהנפקה הסתכמו לסך של כ-38 מיליארד דולר, פי 4.75 מהסכום שהונפק, והיו הגבוהים ביותר שנרשמו אי-פעם בהיסטוריה של מדינת ישראל.

לפי האוצר, שיטת הנפקה זו, בה מונפקות אגרות חוב למספר טווחים לאורך עקום התשואות, מאפשרת נגישות לבסיס משקיעים רחב ומגוון, תוך הוזלת עלויות המימון ונהוגה על ידי מדינות רבות ברחבי העולם.

החשב הכללי יהלי רוטנברג (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
החשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

הביקושים בהנפקה הובלו על ידי משקיעים אסטרטגיים כקרנות פנסיה, חברות ביטוח, קרנות גידור, משקיעים פיננסיים וגופים שמחזיקים בניירות של מדינת ישראל לאורך זמן. בהנפקה לקחו חלק כ-400 משקיעים שונים מכ-36 מדינות בכל רחבי העולם. החתמים בהנפקה היו Bank of America, BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs

טרם ההנפקה נערכו סבבי פגישות נרחבים עם משקיעים בינלאומיים באירופה וארה"ב בהובלת החשב הכללי, יהלי רוטנברג, סגן בכיר לחשב הכללי ומנהל חטיבת המימון, גיל כהן, ואנשי יחידת ניהול החוב הממשלתי באגף החשב הכללי.

לדברי שר האוצר בצלאל סמוטריץ "הביקושים הגבוהים בתולדות המדינה להנפקת חוב בשווקים הבינלאומיים מהווים סימן לעוצמתה של הכלכלה הישראלית והבעת אמון של המשקיעים במשק הישראלי, במדיניות הכלכלית שלנו, וביכולת שלנו לנצח בעזרת השם ולהחזיר את הביטחון והיציבות לתושבי מדינת ישראל".

החשב הכללי יהלי רוטנברג מסר כי "ההנפקה בשוק הבינלאומי בוצעה כחלק מאסטרטגיית גיוסי החוב של אגף החשב הכללי לשנת 2024 למימון פעילות הממשלה, בעוד שעיקר גיוסי החוב ימשיכו להתבצע באמצעות השוק המקומי באגרות חוב נקובות בשקל".