נשיאות המעסיקים והעסקים מאשימים את הממשלה בניסיון סחיטה של המגזר העסקי כחלק מניסיון לחמוק מתשלום מלא עבור שכר אנשי מילואים שנעדרו מעבודתם. בהודעה משותפת של הנשיאות והעמותה למען משרתי המילואים, הם מתריעים כי המדיניות הממשלתית הקיימת עלולה להוביל לפגיעה בזכויות משרתי המילואים ואף לפיטוריהם. נשיאות המעסיקים והמעסיקים כוללת את התאחדות התעשיינים, איגוד לשכות המסחר והתאחדות הקבלנים בוני הארץ.

לטענת המעסיקים, המדינה מפצה אותם לכל היותר על 65%-70% משכר משרתי המילואים ומצפה מהם לשלם את יתר העלויות מכיסם. בנוסף, הם טוענים כי האוצר מציע להחזיר למעסיקים רק 20% מעלות הזכויות הסוציאליות ולחייב אותם בתשלום ימי חופשה לבנות זוג – הצעה שמבחינתם היא מעט מדי ומאוחר מדי. "מדובר במעין סחיטה של המגזר העיסקי – תסכימו לקבל פיצוי חלקי או לא תקבלו בכלל", נכתב בהודעת גופים. בנוסף טוענים המעסיקים כי מימון ימי החופש לבני ובנות זוג של משרתי מילואים צריך להיות ממומן מקופת המדינה.

"אנחנו בעד אנשי המילואים ובעד מתן הקלות והטבות לנשות אנשי המילואים ואף נוהגים כך, כל עסק לפי בחירתו, מבלי לחכות למדינה", מסר נשיא התאחדות התעשיינים ד"ר רון תומר. "אבל המדינה לא יכולה לנצל את תחושת החובה שלנו כדי לפגוע כלכלית קשות במעסיקים כולם.

"מה אמור לעשות מעסיק שעובדים שלו יוצאים למילואים והוא לא מקבל החזר מלא על השכר? חלק מהמעסיקים אולי יספגו את הפגיעה הכלכלית למשך תקופה. אולם, לאור המצב הכלכלי הקשה והצפי להימשכות מצב הלחימה בחירום ובשגרה, אחרי זמן מה הם לא יוכלו להמשיך לפעול באותו ההיקף ולשמר את המשרות כפי שהיו ערב הלחימה. אם המדינה רוצה באמת ובתמים להגן על אנשי המילואים שלה, עליה לדאוג גם למעסיקים שלהם".

"המצב הקיים יוצר מציאות מעוותת של מוטיבציה שלילית להעסקת משרתי המילואים", מסר יו"ר העמותה למען משרתי המילואים אופיר כהן. "במקום לשאת על נס את תרומתם האדירה של אנשי המילואים למדינה, אנו הופכים אותם לעובדים סוג ב' שפחות כדאי להעסיק אותם, שכן העסקתם מטילה סוג של מס נוסף על המעסיקים בגין העסקת משרת מילואים".