"ישרוטל היא חברה ציבורית שחפצת חיים. המקצוע שלנו זה להפעיל בתי מלון. אנחנו לא מפנים אף אחד מבתי המלון, כל המפונים יישארו בישרוטל", אומר מנכ"ל רשת מלונות ישרוטל ליאור רביב בראיון ל"המהדורה המוקדמת". כארבעה חודשים לאחר פינוי יישובי עוטף עזה וגבול לבנון וקליטתם בין היתר בשורה של מלונות ברחבי ישראל, הודיעה רשת ישרוטל כי החל מ-1 במרץ בכוונתה לרכז את המפונים המתארחים בבתי המלון שלה לרשימה מצומצמת של חמישה מלונות ספציפיים.

"לא נגמר שום דבר", אמר רביב בראיון לקרן מרציאנו. לדבריו, בגלל שרבים מהמפונים עזבו את בתי המלון "נותרנו עם 20 חדרים מאוישים במלון אחד ו-40 במלון שני ו-50 במלון אחר. פנינו לאורחים וביקשנו לשים אותם יחד במלון אחד כדי שנוכל לנהל את בתי המלון כראוי" .

המפונים אומרים שמעבירים אותם לבתי מלון פחות טובים. הם אומרים שכשהמדינה רעדה באוקטובר והיה חורף קיבלו אותם במלונות בשמחה. עכשיו כשאתם רוצים לקבל אורחים לקראת פסח ותיירות הפנים מתאוששת זורקים אותם למלונות פחות טובים.
רביב: "אלו לא מלונות פחות טובים. מערכת החינוך והגנים נשארים. הכל נשאר אותו דבר, לא נפגע באף אחד".

במכתב ששלח לך אחד המפונים הוא כותב שהבקשה שלהם להישאר במלון בו הם מתארחים אינה רק כדי למנוע עקירה פיסית נוספת אלא גם כדי לשמור על היציבות הנפשית והחברתית שלהם ושל ילדיהם.
"אם יהיו בקשות ספצפיות שידגישו צורך עז ומצב בלתי נסבל אנחנו נטפל בהן. אנחנו מתמרנים בין מצב של מלחמה מצד אחד לבין עם ישראל שרוצה לנפוש מצד שני.

"יש לנו 2,000 עובדים בחל"ת (חופשה ללא תשלום) שאני לא יכול להחזיר לעבודה. אנחנו חייבים לחזור לפעילות. החברה הזאת, על 6,000 עובדיה, חייבת לחזור לפעילות בצורה הדרגתית. אין לי ברירה ואני מבקש עזרה, גם ממשרד התיירות וגם מראשי הרשויות וכל מי שיכול לעזור, ובמאמץ משותף נצליח להשיג את המטרה הזו".

במילים אחרות אתה אומר אני עסק רווחי ואני רוצה להכין את המלונות שלי לפסח.
"אבל קרן, זה לא לגיטימי? ישרוטל היא חברה ציבורית שחפצת חיים. המקצוע שלנו זה להפעיל בתי מלון, זה מה שאנחנו עושים. אנחנו רוצים בהדרגה לחזור ולהפעיל את בתי המלון שלנו. אני לא מפנה אף אחד מבתי המלון. הכותרות הן שקריות. לא פינינו. כל המפונים יישארו בישרוטל".