העיר אשקלון ספגה כמות אדירה של מטחי רקטות מתחילת מערכת חרבות ברזל, אך עד כה נשארה מחוץ לטווח הזכאות לפיצויים מהמדינה. הבוקר (רביעי), בעקבות הביקורת הגוברת וההאשמות שהשמיע ראש עיריית אשקלון תומר גלאם, משרד האוצר הודיע סוף-סוף כי העיר תוגדר כיישוב ספר לתקופת המלחמה.

משמעות ההחלטה היא שהתנאים של אשקלון יושבו לאלו הניתנים ליישובים שבמרחק עד 7 ק"מ מרצועת עזה לעניין פיצויים בגין נזקי המלחמה. לפי הודעת האוצר, השר בצלאל סמוטריץ׳ הורה להביא תקנות בעניין לאישור ועדת כספים בהקדם האפשרי.

מוקדם יותר השבוע תקף גלאם את מחדלי האוצר במיגון אשקלון בעשור האחרון במסגרת דיון בוועדת הכספים של הכנסת. "אם לא נתתם מיגון ולא טיפלתם במיגון במשך עשרות שנים תפנו את מי שבלי מיגון. אני כל יום עובר בין המשפחות של הנרצחים, בוכה יחד איתם", אמר גלאם.

"אנחנו כבר ביום העשירי של הלחימה, למי צריך לחכות? איזה תשובות יש לך לתת לאותם אנשים מסכנים, שחוץ מלהתפלל שלא יפול עליהם טיל אין להם שום אפשרות להישאר בחיים? כל שיגור יש פגיעות, הרוגים", זעק גלאם לכיוונם של שר האוצר סמוטריץ' ויו"ר ועדת הכספים משה גפני. "קיבינימט! תכניסו את אשקלון לעוטף! אשקלון היא חלק מהעוטף לצערי! כל דבר שצריך להעביר צריך איזו ועדה שתיקח שישה ימים כדי שתעביר את הכסף".

"אני פונה לשר האוצר – מדברים על אידיאולוגיה, איך יפנו תוך כדי לחימה, זה לא נראה טוב", אמר גלאם בתחילת השבוע בראיון לחדשות 12. "אותה מערכת שלא טיפלה בתושבים לאורך שנים בכל הממשלות לדורותיהן - היא זו שצריכה לבוא ולתת להם מענה".

"המטרה שלי היא לא להלהיט את השטח. אנחנו נמשיך לגבות ולעשות הכול שלא ייפצעו תושבות ותושבים, אבל די. לא יכול להיות מצב שבגלל מרחק של 200 מטרים אנחנו לא מקבלים את אותן הטבות לתושבים", פירט גלאם. "גם לגבי פיצויים לעסקים, האוצר אומר: לא, הם לא בקו 7 הק"מ מהרצועה. ריבונו של עולם, זו העיר המטווחת ביותר במדינת ישראל".