פעילותם של עסקים וחברות רבות נפגעה בעקבות המלחמה, ובעקבות זאת מחלק משרד האוצר מענקים המפצים את מי שנפגעו. המענקים ניתנים לצורך שמירה על ההמשכיות העסקית - ומטרתם היא שאותם עסקים וחברות יוכלו להמשיך לתפקד. הכסף שניתן מחולק לשניים, והיקפו נקבע לפי הפגיעה בהכנסות.

כיצד זה פועל?  

בשלב הראשון נבחנת הירידה בפעילות העסקית או המחזור של העסק: אם מדובר בעסק שמדווח למע"מ מדי חודש, תיבחן הפעילות בהשוואה לחודשים ספטמבר ואוקטובר בשנה שעברה. אם הירידה בפעילות העסקים תעמוד על יותר מ-12.5%, בעל העסק זכאי למענק. בבחינת המחזור בחודש אוקטובר בהשוואה לשנה שעברה - אם הירידה תעמוד על יותר מ-25%, בעל העסק יהיה זכאי למענק.

הזכאות מאפשרת לקבל מענק בגין תשומות והוצאות באופן הזה: ככל שהפגיעה בהכנסות גדולה יותר, כך יהיה הפיצוי גדול יותר. השיעור המקסימלי של המענק עומד על 18% תמיכה בהוצאות הממוצעות (בהשוואה לשנה שעברה). גם במענקים קיימות מדרגות - אם העסק נפגע בחודש אוקטובר "רק" ב-25% לעומת החודש הקודם, הפיצוי יעמוד על 6% בלבד מההוצאות הממוצעות.

המענק המשמעותי: סבסוד השכר

מענק משמעותי יותר מוגדר כסבסוד השכר: גובה המענק תלוי בגודל הירידה בפעילות כפול השכר הכולל - כפול 60% (ניתן לחשב זאת במחשבון שלפניכם). המענקים האלו עוד צריכים להיות מאושרת בוועדת הכספים, הצפויה אף להגדילם.

כדי לחשב את המענק שמגיע לכם, יש להעריך את ההכנסות והוצאות השכר בחודש האחרון - ולהשתמש בדוחות מע"מ מהשנה שעברה כדי לקבל את התשומות השנתיות ובהתאמה הממוצעות לכל חודש. עצמאים עדיין לא נכללים במתווה המענקים, אך סביר להניח שהאוצר יגבש פיצויים גם בעבורם. 

הכתבה המקורית פורסמה בביזפורטל

לכתבות נוספות בביזפורטל: