בשעה שענקית הבינה המלאכותית OpenAI עוברת סערה, המתחרה הישראלית מודיעה על השלמת סבב גיוס הון גדול של 53 מיליון דולר. חברת AI21 labs, מחברות הבינה המלאכותית הישראליות המובילות בעולם, מודיעה שהרחיבה ל-208 מיליון דולר את סבב C שעליו הכריזה באוגוסט השנה. הרחבת הסבב נעשתה לפי אותו שווי שבו נעשה הסבב המקורי: 1.4 מיליארד דולר שהפכו את AI21 ליוניקורן.

החברה שהוקמה בידי מומחי ה-AI פרופ' יואב שוהם, פרופ' אמנון שעשוע ואורי גושן מפתחת את אחד ממודלי השפה החזקים בעולמות עיבוד השפה הטבעית - תחום מוביל בעולם הבינה המלאכותית (AI). ככזו מתחרה חברת AI21 בחברות ענק גלובליות כמו OpenAI, מיקרוסופט, גוגל ומטא. המודל שלה שנקרא ג'ורסיק 2 מאפשר ליצור יישומים ואפליקציות מבוססי טקסט כמו עוזרים וירטואליים, צ'טבוטים, אפליקציות לניהול תוכן, תוכנות לפישוט טקסט וכתיבה יצירתית.

הרחבת סבב הגיוס הובלה בידי בידי אינטל קפיטל ו-Comcast Ventures, שהצטרפו למשקיעות הקודמות בסבב ובהן גוגל, אנבידיה, פיטנכו, Samsung Next, b2venture, Walden Catalyst ו-SCB10X. המהלך מביא את סך ההון שגייסה החברה מאז הקמתה לכ-336 מיליון דולר.

AI21 (צילום: ליאור מוזס, יחצ)
משרדי AI21. החברה מעסיקה כבר כ-200 עובדים | צילום: ליאור מוזס, יחצ

 

AI21 נוסדה בשנת 2017 והייתה מהראשונות בעולם שהביאו לציבור הרחב את בשורת ה-Generative AI בכך שהציעה לצרכנים אפליקציות ופתרונות ארגוניים בתחום. מוצר הדגל של AI21 הוא Wordtune, עוזר הקריאה והכתיבה הראשון. באמצעות הבנה של הקשר ומשמעות האפליקציה משכתבת, עורכת ומסכמת טקסטים בתוך שניות ובכך חוסכת למשתמשים זמן רב.

בשנה האחרונה הכפילה AI21 בשנה האחרונה את מצבת כוח האדם שלה וכיום מעסיקה יותר מ-200 עובדים. סבב הגיוס שהושלם נועד בין היתר לטובת גיוס כ-100 עובדים חדשים בשנה הקרובה. לפני מספר חודשים, פתחה החברה משרדים בארה"ב על מנת להמשיך את צמיחתה ולגייס לקוחות אנטרפרייז מובילים נוספים.

בגיוס הקודם אמר פרופ' שעשוע ל-tech12 כי הפוטנציאל של ג'נרטיב AI הוא "כמו הנפט החדש או החשמל החדש. זה משהו תשתיתי, זה לא רק המוצר. יש לנו תפיסה ייחודית לחברה, של איך לוקחים את מה שיש כרגע בחזית ובונים אינטליגנציה. זה גם מה שמעניין אותי אישית. לא מעניין אותי עכשיו להיות חלק מייסוד חברה שעושה מוצר שעוזר לך לכתוב. מה שמעניין אותי זה לעשות משהו, שהאימפקט שלו על העתיד יהיה מאוד משמעותי".

chatgpt (צילום: Rolf van Root/unsplash)
הממשק של ChatGPT, הצ'טבוט של OpenAI שהזניק את התחום לתודעה הציבורית | צילום: Rolf van Root/unsplash

אורי גושן, מייסד ומנכ"ל-משותף ב-AI21: "אנו רוצים להודות למשקיעים שלנו על התמיכה והאמונה בחברה, ביכולותיה הטכנולוגיות ובמומחיות שלה. הגיוס הנוכחי יאפשר ל-AI21 להמשיך ולספק טכנולוגיית AI אמינה ושימושית לחברות וארגוני אנטרפרייז מתחומים שונים, לצד פיתוח הדור הבא של מערכות בינה מלאכותית.

"הגישה שלנו מבוססת על תכנון מוצרי בינה מלאכותית עם מטרה מוגדרת מראש והתאמות לפיה, מה שהופך אותם ליעילים, מדויקים וחסכוניים יותר באופן משמעותי ממודלי שפה כלליים. אנו יוצרים ערך מהותי ללקוח, דרך יישום רחב של מוצרים מבוססי בינה מלאכותית והבנה עמוקה של מודלי שפה".