תל אביב ממשיכה לרדת במדד הערים היקרות בעולם, אחרי שרק ב-2021 הוכרזה במקום הראשון במדד. בשנה שעברה הגיעה העיר למקום השלישי, והשנה ירדה העיר למקום השמיני במדד הערים היקרות בעולם של מגזין האקונומיסט - כך שהיא עדיין נחשבת בין עשר הערים היקרות בעולם.

במקום למלחמה: עוד 100 מיליון שקל יועברו לאורית סטרוק
מחיר המלחמה: שכר הדירה יורד ברוב הערים - איפה במיוחד?
בעקבות ההתנגדויות: קו המטרו לאזור השרון עלול להתבטל
ההצעה שהעבירה סעודיה לאיראן - והקשר למלחמה בישראל
בגלל החות'ים: צים מפסיקה לשוט בתעלת סואץ

הדירוג שמפרסם האקונומיסט מידי שנה בוחן את המחיר של שירותים ומוצרים במעל 170 ערים ברחבי העולם. הסקירה של המגזין נעשתה לפני פריצת המלחמה בין החמאס לישראל, כך שבשנה הבאה תל אביב עשויה לרדת עוד ברשימה. את המקום השמיני חולקת תל אביב עם קופנהגן, בירת דנמרק.

סינגפור שוב דורגה במקום הראשון במדד תוך שהיא חולקת את המקום עם ציריך, שבשוויץ. בשנה שעברה חלקה סינגפור את המקום הראשון עם ניו יורק. סינגפור נבחרה למקום הראשון בשל המחירים הגבוהים של מצרכים במכולת, אלכוהול, בגדים והמחיר הגבוה של בעלות על מכונית פרטית בעיר. רישיון רכב בעיר עולה מעל 100 אלף דולר.

סינגפור (צילום: Lifestyle Travel Photo, Shutterstock)
סינגפור. עדיין מככבת בראש הדירוג | צילום: Lifestyle Travel Photo, Shutterstock

ציריך התברגה במקום הראשון המשותף הרבה בגלל התחזקות מטבע הפרנק השוויצרי המקומי מול הדולר. ניו יורק ירדה אל המקום השלישי ברשימה תוך שהיא חולקת אותו עם ג׳נבה, גם בשוויץ.

למרות מיקומה של סינגפור בראש הרשימה, רק עיר אסייתית נוספת נכנסה לרשימה של עשר הערים היקרות: הונג קונג. הסיבה לכך היא כנראה האינפלציה הנמוכה שחוותה אסיה לעומת שאר העולם. ארבע מהערים שבהן נרשמה הירידה החדה ביותר במחירים השנה הן בסין, בשל החלשות היואן.

גם הערים הגדולות ברוסיה חוו ירידת מחירים משמעותית, בשל החלשות הרובל ועל רקע המשך המלחמה מול אוקראינה. לפי הדו"ח, אנליסטים חוששים מפני התפשטות המלחמה באוקראינה, וכמו כן התפשטות מלחמה כוללת במזרח התיכון, מה שיוכל להביא למשבר חריף של אנרגיה ושל מזון בשווקים רבים בעולם.