חודש אוגוסט בשיאו – והישראלים כהרגלם ממלאים את המלונות ובתי האירוח בארץ ובחו"ל. היום (שני) דיווחנו ב"מהדורה ראשונה" על שיאי תורים במעבר הגבול לסיני, שממשיך להתמלא מדי יום בישראלים שיוצאים לנפוש בחצי האי המצרי. התורים ארוכים מאוד, וההערכה היא שעד סוף החודש יעברו במעבר מאות אלפי ישראלים.

"הגענו לגבול וחיכינו חמש שעות שלמות", סיפר יואב מאיר, שנופש כעת בסיני. "זה היה סיוט. היינו בטוחים שאנחנו חכמים, שנבוא ביום ראשון בשש בבוקר למעבר הגבול ונגיע מהר לחופשה המיוחלת. אבל היה סיוט".

סיני
תורים ארוכים במעבר הגבול לסיני

"תוסיפו צל ומקומות ישיבה. לעמוד כל כך הרבה שעות בחום זה לא הגיוני", התקומם מאיר. "ראינו משפחות, נשים בהריון ואנשים מבוגרים שמתבשלים שם בשיא גל החום. לעמוד ככה שעות זה פשוט חוצפה. אין מילים לתאר".

"אני חייב לציין שבצד המצרי התור זז הרבה יותר מהר", הסביר. "בצד הישראלי התעכבנו הרבה זמן". על החשש מהמעבר חזור אמר: " אנחנו חוזרים ביום שלישי, שהוא יחסית לא עמוס כמו יום חמישי, אז נקווה שיהיה טוב".

סיני
תורים ארוכים במעבר הגבול לסיני

אז מתי כדאי להגיע?

מסלול מעבר בגין שבין אילת לטאבה, לוקח כחצי שעה עד שעה ללא עומסים כלל. לעומת זאת, במהלך חופשת הקיץ (יולי-אוגוסט) ובתקופות החגים היהודים והמוסלמים נרשם לרוב עומס רב במעבר – וגם באתרי התיירות.

בהנהלת המסוף מבקשים מהציבור להתעדכן בשעות העומס לפני ההגעה. הנוסעים ממליצים להימנע מהגעה בשעות אמצע היום, ולשאוף להגיע בשעות קצה: מוקדם בבוקר או מאוחר בלילה. עם זאת, נראה שבימים עמוסים אלה, בכל מקרה ההמתנה עלולה להימשך שעות ארוכות.