השכר הממוצע למשרת שכיר בחודש מאי עמד על 12,349 שקל עבור העובדים הישראליים, כך על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו היום (שלישי). מגמת ירידה לעומת נתון של 12,622 שקל בחודש אפריל ו-12,441 שקל בחודש פברואר (משכורת מרץ הושפעה ממענק חד פעמי לעובדי המגזר הציבורי, והייתה גבוהה באופן חריג – 13,686 שקל בממוצע).

סיקור N12

לפי ניתוח שערכה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה למשכורות חודש אפריל, השכר בענף השירותים הפיננסיים ושירותי הביטוח היה הגבוה ביותר, 29,379 שקל בממוצע. בכך הוא הדיח את ענף מידע ותקשורת, שמכסה גם את ענף ההייטק, שמזדנב אחריו עם משכורת ממוצעת של 28,253 שקל – לעומת 29,872 שקל בחודש פברואר. כלומר, ירידה בשכר הממוצע גם בענף ההייטק.

עלייה במספר המשרות הפנויות במשק

השכר הממוצע של העובד הישראלי גבוה כעת מבשנה שעברה, אך נמצא מזה זמן בקיפאון או בירידה מתונה. עם זאת, הוא נאלץ להתמודד כרגע עם היקף מחירים גבוה בהרבה מבשנה שעברה – הן בתחום הדיור, והן בקניות השוטפות, כפי שכולנו מרגישים בכיס.

שירות התעסוקה (צילום: שירות התעסוקה)
עלייה במספר המשרות הפנויות במשק. ארכיון | צילום: שירות התעסוקה

בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עוקבים גם אחרי היקף משרות השכירים במשק. לפי אומדן שביצעו, מספר משרות השכירים בחודש מאי עמד על 4.2 מיליון משרות, מתוכן 3.98 של עובדים ישראלים. מדובר בעלייה של כ-1.3% לעומת החודש הקודם.