בימים אלה ישראלים רבים מחפשים מלון לחופשת הקיץ – ולעיתים רבות הם מדלגים על חיפוש חופשה במלונות ובצימרים בארץ, בשל המחירים הגבוהים. אלא שבימים האחרונים אנחנו רואים תופעה מעניינת שלא ראינו כמותה הרבה מאוד זמן. מלונות וצימרים בארץ מורידים מחירים בשל הביקוש הנמוך לחופשה בארץ - ובשל הנהירה של הישראלים לחו"ל.  

ירידה של מאות שקלים במחיר לחופשה משפחתית

לדוגמה, במלון מלכת שבא אילת, שבו המחיר בשנה שעברה לזוג ושני ילדים ל-4 לילות באוגוסט עמד בשנה שעברה על 11,330 שקל – ירד השנה ל-10,820 שקל, כך על פי נתוני גוליבר. הפער הוא 510 שקל פחות. "יש ירידה במחיר – המחירים תמיד נעים. או שהם עולים או שהם יורדים, זה לפי תפוסה של אותם תאריכים מסוימים", הסבירו במוקד המכירות של המלון.

ובכל זאת, לא מדובר במחיר נמוך במיוחד - ובעלי המלונות התריעו לפני כמה שבועות שיאלצו להעלות מחירים. אלא שהשנה גם מספר התיירים שמגיעים לישראל ירד, גם הישראלים מוציאים פחות בשל עליית הריביות – וגם מי שבכל זאת מזמין חופשה, מעדיף לעשות זאת בחו"ל.

דוגמה נוספת היא מלון לאונרדו פלאזה שבאילת: המחיר בשנה שעברה, על פי גוליבר, עבור זוג ושני ילדים ל-4 לילות באוגוסט עמד על 13,860 שקל – ואילו השנה הוא ירד כבר ל-13,200 שקל, 660 שקל פחות.

גם בלאונרדו רויאל ריזורט באילת המחיר נמוך יותר ב-340 שקל. בשנה שעברה 4 לילות לזוג ושני ילדים באוגוסט עלו 7,000 שקל והשנה 6,640 שקל. "אני מנסה להבין אם יש פה מגמה של ירידה, אם שווה לחכות עוד קצת ואז אולי לקראת התאריכים זה יירד עוד", אמר הנציג במוקד המכירות של רשת פתאל.

"ערכנו השוואת מחיר בין המחירים השנה למחירים של שנה שעברה לחופשה משפחתית באילת, אנחנו רואים די בבירור מגמת הוזלה", קבע מנכ"ל אתר התיירות גוליבר זיו רוזן, "למשל, אפשר למצוא חופשה משפחתית לארבעה לילות באילת החל מ-5,000 שקל – וכמובן שהמחיר עולה ככל שרמת האירוח בבתי המלון עולים". 

צניחה בביקוש לצימרים: "80% פחות"

גם הצימרים מדווחים על ירידה של יותר מ-50% בתפוסה בצימרים בהשוואה לקיץ בשנה שעברה, מה שמביא לכך שהם נאלצו להוריד מחירים בשיעור של 30%. טל גרליץ, הבעלים של הצימרים "טל במדבר" - מתחם של צימרים באזור הדרום הסביר: "הלוואי שהירידה הייתה רק בשיעור של 50%, אלא הירידה היא של 80% בתפוסה. אני משלם בחודש ממוצע אלפי שקלים עמלות לבוקינג - ובחודש שעבר שילמתי אפס. אנחנו מדברים על ירידה דרסטית, שולחים את המנקה כדי שלא יצבור אבק".

הוא הסביר מה הסיבה לכך לדעתו: "זה נובע מכמה תהליכים שונים, בפסח כשהתחיל העימות (המבצע הצבאי האחרון בעזה) אז השארנו עוד איזה שולחן פנוי לעוד איזה משפחה שתצטרף מעוטף עזה – והטלפונים והתיירות התהליך הוא אקספוננציאלי".

"המחירים של ישראל בשורה התחתונה הם לאו דווקא יקרים יותר. נכון שבחו"ל המלון עולה בין חצי לרבע, אבל תוסיף לזה את הטיסה, את היום עבודה שבזבזת להתארגנות". הוא הסביר מה הוא עושה כדי לשרוד כלכלית: "כבר מהקורונה אנחנו מרגישים את השבריריות של הענף – ולכן מפתחים תחומים נוספים כמו מכירת מוצרי בריאות או זכיינות של בנק הדואר בצימר".

"המחירים נעים אצלנו בין 400 שקל ללילה ועד וילה ל-20 אנשים שמחירה 2,000 שקל ללילה", ציין, "את אותה וילה הייתי מוכר ב-3,500 שקל ללילה בעבר – ואני עדיין מאוד מאוד מתקשה למלא אותה. אז אנחנו פונים לתיירות עסקית, לדוגמה היה עכשיו מסע כומתה של גבעתי וההורים ישנו אצלנו בצימר בלילה שבין המסע לטקס".