הייצוא של ההיי-טק הישראלי שומר על כוחו גם בתחילת 2023, כך לפי נתונים ראשוניים שאספו במכון הייצוא לגבי היחסים הכלכליים עם ארה"ב. בשנת 2022 ייצור ההיי-טק הישראלי רשם גידול של 10% ועמד על 62% מסך ייצוא הסחורות והשירותים לארה"ב, בהיקף של כ-26 מיליארד דולרים, כך לפי נתונים שהגיעו לידי N12.

סיקור N12

הייצוא של ההיי-טק הישראלי הוא ה"קטר" המשמעותי בייצור הישראלי לעולם. בשנת 2021, שנת שפל כלכלית, הייצוא בענף ההיי-טק לארה"ב גדל ב-33%, ובכך בעצם עזר למתן את הנזק הכלכלי של מגיפת הקורונה - ותרם להתאוששות המוקדמת של ישראל. ב-2022 המשיך הייצוא להתפתח, ורשם גידול של 10% נוספים.

כעת, במכון הייצוא בשיתוף עם מנהל סחר חוץ אספו נתונים ראשוניים לגבי תחילת 2023, תקופה לא פשוטה עבור ההיי-טק הישראלי. בעוד ההשקעות צנחו בעשרות אחוזים, במכון הייצוא אופטימיים ומעריכים כי היקף מכירת הסחורות והשירותים בענף לידיים אמריקניות לא ירד, ובסוף השנה צפוי לשמור לפחות על רמתו ב-2022.

"תופעה שלא ראיתי בכל הזמן שלי כאן"

מכון הייצוא מתכלל את שיתופי הפעולה בין החברות הישראליות לנספחי המסחר והכלכלה המוצבים בחו"ל, נציגי פיתוח עסקי מקומיים, נציגים דיפלומטיים, נספחי מסחר זרים המכהנים בישראל וארגוני סחר בינלאומיים, לטובת קידום הייצוא הישראלי. לאור המגמות שהציגו, שר הכלכלה ניר ברקת קיים סבב פגישות בניו יורק עם מנכ"ל בנק ההשקעות גולדמן-זקס, עם הכלכלן הראשי של הבנק הגדול בארה"ב ובעולם במונחי שווי שוק, ג'יי פי מורגן, עם צוות הבינה המלאכותית של אמאזון, ועם חברות נוספות בארה"ב.

משרד היי-טק (צילום: getty images)
היקף מכירת הסחורות והשירותים בענף ההיי-טק נשמר. אילוסטרציה | צילום: getty images

גיא פרנקלין הוא משקיע היי-טק שייזם את "Israeli Mapped in NY", מפה אינטרקטיבית שמקשרת בין סטרטאפים ב-"האב" של ניו יורק. "כשהתחלנו היו רק 56 חברות על המפה, היום היא מכילה קרוב ל-400", מספר פרנקלין בשיחה עם N12. "בשבועות האחרונים רואים תופעה שלא ראיתי בכל הזמן שלי כאן, בכל יום מתקשר יזם ששוקל לעבור לניו יורק".

שם, מספר פרנקלין, הייצוא של ענף ההיי-טק פורח. "זו קהילה מגובשת, יש פה המון לקוחות שאפשר לחבור אליהם, חיבורים לבורסה, משקיעים, הכל. החברות עוברות לפה כדי להגדיל באופן משמעותי את קצב המכירות לתאגידים אמריקניים שנמצאים פה".