איל ולדמן, מוביל מחאת ההייטקיסטים, יו"ר וולדו אחזקות ולשעבר מנכ"ל מלאנוקס, התבטא בפתיחות על ההשקעה הכספית שלו במחאה. "אני משקיע בצורה מבוזרת במחאת ההיי-טק, בפורום העסקים, במתנדבים. יש אנשים שמשקיעים עשרות ומאות אלפי שקלים במחאה".

איל ולדמן, ממובילי מחאת ההיי-טקיסטים (צילום: פלאש 90)
איל ולדמן, ממובילי מחאת ההיי-טקיסטים | צילום: פלאש 90

סמוטריץ' אומר שהאזהרות של סוכנויות הדירוג הן בגלל המפגינים – ולא בגלל התנהלות הממשלה.

"אני לא בטוח שסמוטריץ' מבין כל כך הרבה בכלכלה ובאופן שבו הדברים עובדים. האנליסטים והכלכלנים של מודי'ס, של מורגן סטנלי, של ג'יי פי מורגן ושל סיטי בנק לא מקשיבים למפגינים ולא תופסים שום צד פוליטי – הם אובייקטיביים לחלוטין. יש להם כמה קריטריונים שעליהם הם מסתכלים ולפיהם הם מודדים את רמת סיכון ההשקעה במדינת ישראל ולפי זה הם מדרגים את רמת הסיכון בהשקעה. הורידו לנו את רמת הסיכון ואני חושב שבצדק. מה שקורה פה במדינה מביא לכך שכל יום שעובר רואים פגיעה מאוד משמעותית בכלכלה".

"היום אחר הצוהריים התקשר אליי מנכ"ל של חברה שהשקעתי בה ואמר לי שיש לו משקיעים שרוצים להשקיע הרבה כסף בחברה שלו אבל הם דורשים שיעשה היפוך שרוול – ובמקום חברה ישראלית, זו תהיה חברה אמריקאית. הנזק שנגרם ממשיך בכל יום".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בוועדת החוקה (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
שר האוצר בצלאל סמוטריץ', ארכיון | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' רואה את משה רדמן, אחד ממובילי המחאה, אומר לכלכליסט: 'אנחנו רוצים להסב נזק לכלכלה הישראלית'".

"אנחנו לא רוצים לפגוע בכלכלה, אנחנו רוצים מדינת ישראל שתתקדם הלאה, שתמשיך להיבנות, שתהיה המקום הכי טוב. אני קורא פה לאיחוד במקום לפילוג. אנחנו צריכים לחבק את המשטרה – יש שם אנשים שנוהגים באלימות, ובהם יש לנקוט באמצעים ובנהלים המקובלים. המחאה היא לא נגד המשטרה".

יש גם נהירה של רופאים והייטקיסטים שמחפשים רילוקיישן ומחפשים לעזוב את הארץ. אתה שומע אותם?

"יש לי חברים שגרים בקפריסין שמספרים לי שכל יום שתי משפחות ישראליות עוברות לשם. הנזק שנגרם ל-8200 – ראש הממשלה קיבל מאמ"ן ארבעה מכתבים ויש רמת סיכון שהוא לוקח על עצמו".

הפגנה נגד המהפכה המשפטית  (צילום: Amir Levy, Getty images)
הפגנה נגד המהפכה המשפטית, ארכיון | צילום: Amir Levy, Getty images

אתה יכול להבין את האנשים שעוזבים? דווקא עכשיו צריך להילחם ולהישאר.

"אני מסכים איתך, אני נשאר פה ואנחנו מנסים לעשות מה שאנחנו יכולים. אני מרגיש מאוד מחובר למדינה. במידה שהמדינה תהיה מדינה משיחית כמו מה שקרה בטורקיה ובאיראן – ונמצא את עצמינו כמו מה שסמוטריץ' ובן גביר עושים היום ביהודה ושומרון – מקימים התנחלויות בלתי חוקיות בשטחים – אנחנו בבעיה רצינית. במדינה כזאת אני לא חושב שאין הרבה טעם להישאר".

"ההנהגה של המדינה לוקחת אותה למקום מאוד לא טוב. אנחנו רואים את אנשי המילואים, את הטייסים את אנשי המ"מ, את אנשי המודיעין מחליטים על דעת עצמם לא להתנדב למילואים. זו בעיה שפוגעת בכשירות המבצעית של הצבא. ראש הממשלה לא מוכן לדבר על הרמטכ"ל".

חברי כנסת מטעם הליכוד לאחר ביטול עילת הסבירות (צילום: רויטרס)
חברי כנסת לאחר אישור ביטול עילת הסבירות, ארכיון | צילום: רויטרס
מפגינים במחאה לאחר ביטול עילת הסבירות (צילום: רויטרס)
מפגינים במחאה לאחר ביטול עילת הסבירות, ארכיון | צילום: רויטרס

אפשר לשאול כמה כסף השקעת במחאה?

"אני לא חושב שזה עניין הציבור לדעת סדר גודל של סכומים. אני משקיע בצורה מבוזרת במחאת ההיי-טק, בפורום העסקים, במתנדבים. יש אנשים שמשקיעים עשרות ומאות אלפי שקלים במחאה".

אתה יכול להעריך כמה עולה המחאה לכל המשקיעים בחצי השנה האחרונה?

"להערכתי מדובר בעשרות מיליוני שקלים שאנשים פרטיים בעיקר תורמים להקמה של אוהלים או להקמה של דברים אחרים למען אותו מאמץ".