האתר של החברה ויז'ן טריפ נראה אמין מאוד. הרבה דילים אטרקטיביים, מחירים טובים לחבילות נופש בחו"ל וההתקשרות עם החברה היא רק דרך הוואטסאפ, ללא מענה קולי. אבל במפה שמציינת את כתובת החברה תוכלו למצוא את המשרדים בכלל בדובאי. כפי שפרסמנו אמש (שלישי) ב"המהדורה המרכזית", הסוכנות הזו עקצה סכום גבוה מאוד של כסף מאנשים שחסכו אותו עבור חופשה קיצית. 

"אחרי ששילמתי ראיתי שההמלצות פיקטיביות"

מתי חלמה תקופה ארוכה על החופשה לבודפשט. חסכה כסף, בדקה מחירים, קיבלה המלצות ובסוף החליטה להזמין חבילת נופש דרך הסוכנות ויז'ן טריפ. אבל למרות הציפייה הגדולה, מתי הבינה מהר מאוד אחרי שכבר שילמה שהיא כנראה נפלה לתרמית - והחופשה לבודפשט מתרחקת.

עוקץ החופשות
מתי, הזמינה חופשה דרך ויז'ן טריפ - ונעקצה באלפי שקלים

"שילמתי להם 7,500 וכשקיבלתי את הקבלה ראיתי שהקבלה מופיעה רק עם שם בלי מספר חברה ובלי יותר מדי פרטים. נכנסתי לאתר שלהם, אחרי שגם לא הצלחתי להשיג אותם בטלפון, ראיתי שהממליצים בפייסבוק הם משתמשים פקטיביים. פניתי לנציג שהוא כנראה בוט, שרשם לי שההזמנה תבוטל - אך לא בוצע שום ביטול.

"הנציג שלח לי את הכרטיסים ונעלם"

גם אלי כבר שילם לויז'ן טריפ יותר מ-10,000 שקלים ואז גילה שהכסף שהעביר כנראה אבד. "ראיתי בפייסבוק פרסום של חברת ויז'ן טריפ על טיול לרודוס במחיר של 1,700 שקל לאדם. הנציג שלח לי את הכרטיסים ופתאום נעלם לי, לא הצלחתי ליצור איתו שום קשר. שאלתי אותו למה המחירים כל כך זולים לעומת מה שאני יודע בשוק, הוא אמר לי 'אנחנו מדובאי - לא משלמים מיסים'", סיפר אלי.

אלי גם שיתף ברגע שבו נפל לו האסימון: "פניתי לחברת התעופה שאמרו לי שאני לא רשום בטיסות, וגם במלון לא זיהו את השם שלי - אז הבנתי שנעקצתי".

עוקץ החופשות
האתר ויז'ן טריפ שהפיל ישראלים בפח: "אמרו לי שאני לא רשום בטיסות"

עו"ד הדס יעקובסון מהמועצה לצרכנות שיתפה: "למועצה מגיעות בזמן האחרון תלונות של צרכנים שהזמינו כרטיסים, שוברים ומלונות מחברות תיירות - שלא היו ולא נבראו והן בוודאי לא יכולות לספק את השירות שהן הבטיחו. החברות שאנחנו נתקלים בהן יודעות להתחזות לחברות הישראליות בכך שהאתר בעברית, ונראה שזה מיועד לקהל הישראלי - אבל מאחוריהם יש חברות שבכלל לא מאוגדות בארץ. לכן לנו הצרכנים יהיה מאוד מאוד קשה לתבוע אותם, ליצור איתם קשר ולהיפרע מהם".

כך תוכלו להזמין חופשה באופן בטוח

יניב לניס, מייסד "טיסות סודיות" הסביר כיצד להזמין חופשה באופן בטוח: "צריכות להידלק נורות אדומות ברגע שמפרסם פונה אלינו. חשוב מאוד גם לשים לב למחירים, אם מדובר במחיר שהוא טוב מדי, ייתכן מאוד שבאמת מדובר כאן ברמאות. אני ממליץ שלא להזמין ממקומות חדשים בלי שום מוניטין".

עוקץ החופשות
יניב לניס, מייסד "טיסות סודיות"

לדבריו, צריך להיכנס למנועי החיפוש הפופולריים ביותר - אם זה גוגל טיסות, סקיי סקנר או "טיסות סודיות" - ולרכוש דרך הלינקים שלהם.