מנהלת רשות החברות מיכל רוזנבוים פנתה היום (רביעי) במכתב לראש הממשלה נתניהו ובו הזהירה כי נוצר "ואקום שלטוני הגורם נזקים כבדים לחברות הממשלתיות". היא ביקשה מראש הממשלה להתערב באופן דחוף בנושא - ולהציג זאת בפניו בישיבת הממשלה הקרובה.

לקריאת המכתב המלא של מנהלת רשות החברות לנתניהו לחצו כאן. 

סיקור N12

היא תיארה את חילופי הדברים בינה לבין השר אמסלם בחודשים האחרונים: "השר הוציא הודעה שלפיה אין בכוונתו לקחת על עצמו את האחריות שהוטלה עליו בהחלטת הממשלה לתחום פעילות החברות הממשלתיות".

"השר העלה טענות שלפיהן חוות דעת של היועמ"ש (המנוגדת לעמדת השר) בעניין מינויי דירקטורים בחברות הממשלתיות מהווה 'פוטש' ועבירת משמעת", ציינה, "לאחר שרשות החברות הממשלתיות עמדה על כך שתפעל רק בהתאם לדין, השר נקט במעין 'סנקציה' של סירוב להפעיל את סמכותו בקשר לחברות הממשלתיות".

היא אף הזכירה את המכתב שהוציא אמסלם בכהונתו כשר בשנת 2020, וגם בו העלה טענות בנוגע לחוות הדעת של היועמ"ש שהייתה מנוגדת לדעתו, כשאז כיהן בתפקיד אביחי מנדלבליט. 

רוזנבוים פירטה את הבעייתיות בהתנהלות של אמסלם: "כך למשל, בעניין משיכת דיבידנדים שהוכרזו על ידי החברות הממשלתיות - נכון להיום, סכום חסר תקדים של כ- 2 מיליארד שקל זמין למשיכת דיבידנדים מחברות ממשלתיות, לטובת תקציב המדינה. הותרת הכספים בקופת החברות עלולה להוות פתח לשימוש לא ראוי בכספים. השר הודיע (ללא הנמקה) כי על הרשות להימנע מקידום העברת הדיבידנדים לקופת המדינה, נמנע מלהשיב לפניותיי בנושא וכעת הודיע כי לא יפעיל את סמכויותיו בנושא כלל, דבר המונע את משיכת הדיבידנדים".

"קיבלתי דרישות מאמסלם המהוות פגיעה באינטרסים ציבוריים"

"נתקלתי בשורה של דרישות מפורשות ומשתמעות מצדו של השר ואנשי לשכתו לפעול בעניינים שונים המצויים בסמכות הרשות בניגוד לשיקול דעת הרשות וחמור מכך - בניגוד לאינטרס הציבורי ותוך סטייה מכללי מנהל ציבורי תקין", כתבה.

היא תיארה אילו דרישות קיבלה מצד אמסלם ואנשיו: "בעיקר בתחומי המינויים לתפקידים בכירים בחברות ממשלתיות, בניגוד לקריטריונים ותנאי סף מחייבים או שלא על בסיס מנגנון פומבי, תחרותי ושוויוני; בדרישות לתת יד למהלכים להדחת נושאי משרה בחברות ממשלתיות מבלי שיש לכך הצדקה עניינית ומקצועית ותוך פגיעה באינטרסים ציבוריים; בדרישות לאפשר חלוקת בונוסים לעובדים בחברות הממשלתיות בניגוד לחוזרי רשות ובניגוד לאינטרס ציבורי ולהתנהלות עסקית מקובלת ועוד".