פרסום ראשון: שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הורה לבכירי משרדו להיערך לתביעה נגד ההסתדרות על הנזקים שנגרמו בשביתה. בשעה זו נפגש מנכ"ל משרד האוצר עם ראשי האגפים במשרד, בניסיון לבחון איך אפשר לאמוד את הנזקים שנגרמו ביום השביתה שעליו הכריזה ההסתדרות בעקבות פיטורי שר הביטחון.

סיקור N12

הישיבה הזו באה בהמשך לדיון שקיים אמש שר האוצר סמוטריץ' ובו דרש לנקוט פעולות תקיפות נגד ההסתדרות, שם הוחלט להיערך להגשת התביעה. מדובר בצעד תקדימי שעדיין לא ברורים סיכויי ההיתכנות המשפטיים שלו.

בנוסף, הוחלט בדיון לאכוף באופן מחמיר את אי-תשלום השכר לעובדים ששבתו. בישיבה גם נידונה האפשרות לקדם חקיקה נגד ההסתדרות, הגבלת זכות השביתה ואף עצירת ניסוח הסכם השכר החדש, אולם בשלב זה מהלכים אלה ירדו מהפרק. 

באוצר מסרו: "בשבוע שעבר התקיימה כידוע שביתה פוליטית פראית ובלתי חוקית. החוק קובע כי מלבד אי תשלום שכר לעובד ששבת, שביתה בלתי חוקית היא שביתה לא מוגנת ועל מי שיזם או היה חלק ממנה לשאת בתוצאותיה ולשלם את הנזקים שנגרמו בגינה. השביתה גרמה נזק לאזרחים רבים, אלא שהם צריכים לתבוע את נזקיהם באופן ישיר ולא ניתן לעשות זאת על ידי המדינה, ואני קורא להם לעשות זאת.

"אולם השביתה גרמה לנזקים כבדים גם למדינה, ומשום כך הנחה אכן שר האוצר על אכיפת אי תשלום שכר לעובדים ששבתו, שיוכלו בתורם לתבוע זאת מקרן השביתה של ההסתדרות, ועל ביצוע עבודת מטה לכימות הנזקים שנגרמו למדינה הניתנים להוכחה בחלוקה לראשי נזק לשם היערכות לתביעתם מיוזמי השביתה האחראים להם. אזרחי ישראל לא צריכים ולא ישלמו את נזקי השביתה חסרת האחריות הזו".

בשבוע שעבר הכריז יו"ר ההסתדרות בר-דוד על השביתה והודיע: "המדינה נעצרת כולל כולם. הקניונים ייסגרו, המפעלים ייסגרו, המדינה משותקת. ניסיתי ככל יכולתי להימנע משביתה והשבתה, אבל אי אפשר להישאר מול הקיטוב והשיסוי הזה שקורע את החברה הישראלית, זה בלתי אפשרי". חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי הצטרף: "צו השעה מחייב אותנו לפעול באופן מידי ולהודיע על הצטרפותו של השלטון המקומי לשביתה הכללית". 

מההסתדרות נמסר בתגובה: "ההסתדרות תמשיך לפעול לחיבור החברה הישראלית המשוסעת, תפעל לאחדות השורות ומאחלת לכל בית ישראל חג שמח".