"הבינה המלאכותית היא ההמצאה הגדולה ביותר מאז האינטרנט", כך אמר סם אלטמן שמזוהה יותר מכל עם הבינה המלאכותית. זהו התחום הבוער ביותר בהיי-טק העולמי שמבטיח לשנות את כל מה שאנחנו יודעים על האופן שבו מחשבים ורובוטים מנהלים את החיים שלנו. אבל בניגוד לתחומים אחרים שבהם ישראל נחשבת למעצמה טכנולוגיה, דווקא בתחום הזה מדינות רבות מקדימות אותנו. 

"כמדינה אנחנו פשוט לא ערוכים לזה עדיין, התמקדנו בדברים אחרים ולא הגבנו בזמן למה שבא לפתחנו", הסביר יזם ומנהל קרן Group11 דובי פרנסס בריאיון ב"תוכנית חיסכון", "זו המהפכה הגדולה ביותר מאז המצאת האינטרנט, זה ברמת המצאת האטום. צריכים להיות מוכנים לזה".

"אני הייתי מגדיר את זה את כמצב חירום לאומי, חמור ברמה יוצאת דופן", הדגיש, "אם אנחנו לא נערכים כמדינה לקלוט את הבינה המלאכותית ולהפוך למעצמת בינה מלאכותית, להיות מובילים ולא להיות מובלים – אנחנו נאבד את עצמנו במרוץ החימוש הזה. אם פעם מרוץ החימוש היה נגיד להשיג נשק אטומי - היום מרוץ החימוש הוא מרוץ חינוך". 

פרנסס הסביר מה יש לעשות: "אנחנו צריכים להכשיר כמה שיותר מהנדסים לטובת ה-AI, בערך 100 אלף מהנדסים בשלוש השנים הקרובות. זו משימה מאוד קשה, אלא אם האקדמיה, הממשלה והמגזר העסקי משתפים פעולה יחד לטובת העניין". 

"צריכים 10 מיליארד דולר בשלוש שנים"

"אנחנו צריכים להזרים כסף בחזרה לגלגלי הקטר שמזיז את הכלכלה בישראל", תיאר פרנסס, "הדרך לעשות זה היא להיכנס מתחת לאלונקה, בתי ההשקעות שמנהלים את הכסף שלנו צריכים לחזור ולהשקיע בהיי-טק הישראלי, מנהלי ההון-סיכון צריכים למצוא דרך להפוך את ההשקעה לאטרקטיבית יותר עבור המשקיעים המוסדיים – והמדינה צריכה למצוא דרך לספק ערבות כזו או אחרת".

הוא הוסיף: "אם נצליח לעשות את זה, הכסף יחזור לכלכלה הישראלית ולהיי-טק הישראלי. צריך 10 מיליארד דולר בשלוש השנים הקרובות, כדי לחזור לאיפה שהיינו ברבעון האחרון של 2018".

בנוגע לפגישותיו עם ראש הממשלה נתניהו אמר: "אני לא יכול להגיד מה ראש הממשלה אמר או לא אמר בפגישה. אני יכול להגיד שהוא לקח מאוד ברצינות את נושא ה-AI, זה נושא שמאוד קרוב לליבו והוא התבטא בנושא כמה פעמים. הוא מבין את החשיבות של האירוע הזה, זה אירוע שהוא בנפשו, וזה לדעתי גם קשור למורשת".