"באופן שיטתי ומאורגן": 3 תושבי השפלה בשנות ה-20 לחייהם נעצרו בחשד שהתחזו לנציגי בנק והוציאו מחשבונות של אזרחים כספים בהיקף של למעלה ממיליון שקלים בשיטת "פישינג והנדסה חברתית" – כך התירה היום (ראשון) המשטרה לפרסם.

החקירה, שהייתה סמויה עד עכשיו, נוהלה במהלך החודשים האחרונים על ידי מחלק הפשיעה המקוונת של משטרת מחוז מרכז, יחד עם שוטרי תחנות יבנה ורחובות, בשיתוף פעולה עם מערך ביטחון הבנקים.

ראשית, קיבלה המשטרה תלונות בעלות מאפיינים דומים ממאות קורבנות ברחבי הארץ – לפיהם על פי החשד לקוחות בנקים נפלו קורבן לעבירות מרמה שבוצעו באופן שיטתי ומאורגן. ככל שהתפתחה החקירה, חשפו החוקרים את "שיטת הפעולה" של החשודים, שיש לה שלושה שלבים.

בשלב ראשון, שיגרו החשודים מסרונים בשיטת "דיוג"  (פישינג),  הנחזים להודעות לגיטימיות של הבנק בהם נדרשו הקורבנות להזין את פרטי המשתמש לחשבונות המקוונים שלהם. לאחר מכן, כך על פי חשד המשטרה, לקוחות שנפלו בתרמית והזינו את פרטי הכניסה לחשבונות קיבלו הודעה נוספת על פעילות חריגה בחשבונותיהם, ונאמר להם שנציג הבנק ייצור איתם קשר.

בשלב שלישי, החשודים ביצעו שיחת התחזות כאנשי הביטחון של הבנק, הוציאו לכאורה מהלקוחות בתחבולה קודי משיכה או קוד להחלפת מנוי טלפון בחשבונות ומשכו כספים מכספומטים, לצד העברות כספים בין חשבונות.

טכנולוגיה? אין ממה לחשוש (אילוסטרציה) (צילום: loganban, 123RF)
מאות תושבים מכל הארץ התלוננו במשטרה. אילוסטרציה | צילום: loganban, 123RF

במסגרת החקירה, תחילה נעצרו שני חשודים - תושבי יבנה ורחובות בשנות ה-20 לחייהם ומעצרם הוארך למשך 8 ימים בבית המשפט. היום בוצעו חיפושים ומעצר של חשוד  נוסף, אף הוא תושב מרכז הארץ  בשנות ה-20 לחייו.

בחיפוש בביתם של המעורבים מצאו השוטרים אמצעים רבים שקושרים אותם על פי החשד לביצוע העבירות, לרבות עשרות טלפונים, כרטיסי סים, ציוד מחשב והתקני אחסון. בהתאם לצורכי החקירה וממצאיה, יובאו העצורים לדיון בבית המשפט לדיון הארכת מעצר.