האם הישראלים חזרו באביב הזה לטוס כמו לפני הקורונה? מתברר שהתשובה היא כן - ובגדול. בהשוואה שערכנו יחד עם חברת האשראי כאל, מתברר כי הסכום שהוציאו הישראלים על חופשות האביב גדול ב-65% ממה שהיה לפני הקורונה - וגם מספר העסקאות גדל ביותר מ-56%.

פסח הקרוב הוא בעצם הראשון שמתקיים ללא הגבלות קורונה, בארץ וברוב העולם. מבחינת ההוצאות של הישראלים בכרטיסי האשראי בינואר ובפברואר בתקופה זו ולפני פרוץ הקורונה, נראה שהישראלים בהחלט חיכו לפסח הזה - ומוכנים לשלם הרבה על החופשה הנכספת.

על פי נתוני חברות האשראי, ההוצאה של הישראלים בחודשים בינואר ופברואר בתחום התיירות עמדה על 4.7 מיליארד שקלים. זוהי עלייה בגובה של 56% לעומת שנת 2019, אז ההוצאה עמדה על כ-3 מיליארד שקלים.

בגלל עיכוב: נוסעים התפרעו (צילום: איתי צין, חדשות)
הישראלים נופשים בחו"ל. ארכיון | צילום: איתי צין, חדשות

הענף שרשם את הזינוק המשמעותי ביותר הוא בתי המלון, שעליהם הוציאו הישראלים בכרטיסי כאל 88% יותר מ-2019. גם בענף התעופה חלה עלייה משמעותית של 40% בהוצאות.

לפי נתוני חברת הביטוח "הראל", גם בתחום רכישת ביטוחי נסיעות לחו"ל ישנה עלייה של עשרות אחוזים לעומת התקופה המקבילה ב-2019. מירי זליכה-גפן, מנהלת אגף תביעות בריאות וביטוחי חו"ל בהראל מסבירה: "אחרי שלוש שנות קורונה הישראלים טסים לחו"ל בחופשיות, ומבינים יותר מתמיד את החשיבות הרבה ברכישת ביטוח נסיעות לחו״ל״. גם סוג הביטוח שהישראלים מזמינים משתנה: תמונות ה"מזוודות האבודות" בשדות התעופה הגבירו את הביקושים לכיסויי כבודה כחלק מביטוח הנסיעה.

מה יכול להסביר את ה"נהירה"?

קודם כל, זהו פסח נטול ההגבלות הראשון זה שנים - וישראלים רבים מנצלים את הוודאות הגבוהה יותר על מנת לנסוע לחו"ל. שנית, ייתכן שהישראלים חיפשו מפלט מהמצב הפוליטי, מעין בריחה מהמציאות כאן בארץ.

נתב"ג - אוגוסט 2021 (צילום: אבשלום ששוני, פלאש/90 )
הישראלים נוהרים לחו"ל. נתב"ג, ארכיון | צילום: אבשלום ששוני, פלאש/90

סיבה נוספת לגידול במחזור של תחום התיירות היא ההתייקרות המשמעותית של המלונות והחופשות - הישראלים מוציאים יותר, כי התקופה הנוכחית יקרה יותר גם כאן בארץ וגם בעולם. על מלונות בארץ באביב הוציאו הישראלים השנה כ-15 מיליון שקלים לעומת כ-9 מיליון שקלים ב-2019, גידול של 55%. גם הפיחות בשקל, שליווה את חודשים ינואר - פברואר, הוסיף לא מעט להוצאות.