ראשי בתי ההשקעות הגדולים בישראל, המנהלים מאות מיליארדי שקלים של כספי ציבור, שיגרו מכתב רשמי  לשר המשפטים יריב לוין ולראש האופוזיציה יאיר לפיד שבו הביעו דאגה מהשלכות המהפכה המשפטית. לדבריהם, הם עוקבים אחר ההשלכות של אי-ודאות על השווקים הפיננסיים ועל החסכונות הציבור הישראלי.

לקריאת המכתב המלא

במכתב הם ביקשו מהצדדים להתחיל הידברות באופן מידי: "כמי שמנהלים מאות מיליארדי שקלים של כספי ציבור, עבור הציבור, ראינו חשיבות בקריאה ברורה לכל הצדדים להיכנס להידברות מידית. בימים האחרונים אנו רואים בדאגה את השלכות אי-הוודאות על השווקים הפיננסיים ועל חסכונות הציבור ולכן קוראים לכל הצדדים לגלות אחריות ומנהיגות".

ראשי בתי ההשקעות הדגישו את הצורך בקידום היציבות הכלכלית בישראל: "הגעה למתווה שכזה בתמיכה רחבה ככל הניתן תועיל לחברה הישראלית, לכלכלת ישראל ותקדם יציבות כלכלית ומשפטית בישראל".

בתוך כך, החברות הישראליות שנסחרות בנאסד"ק נדרשות להוסיף לדוחות הכספיים שלהן את המהפכה המשפטית כגורם סיכון. מדובר בטופס F20, שהחברות הישראליות, ויש רבות מהן, שנסחרות בבורסה האמריקנית נדרשות למלא מדי שנה ובו לציין את גורמי הסיכון שיכולים להיות במסגרת ההשקעה. מתברר, שמבחינת עורכי הדין האמריקנים שמטפלים בנושא - המהפכה המשפטית בישראל היא גורם סיכון. 

יזם הייטק בכיר שאמור להוסיף את האזהרה הזו אומר לחדשות 12 הערב שמדובר בבקשה שעושה "שירות גרוע" לישראל כמדינה אטרקטיבית להשקעות. זה מסמן אותה כמי שיש סיכונים להשקיע בה ומפחית את האטרקטיביות. 

בשבוע שעבר בתי השקעות רבים שיתפו כי הם מקבלים לאחרונה יותר פניות בנוגע להעברת כספים לחו"ל. המהפכה המשפטית עוד לא נכנסה לתוקף, אבל בשווקים השינויים כבר מורגשים. "מאות מיליוני דולרים הוצאו על ידי חברות", העריכה בכירה בחברת פיננסים גדולה. 

כל נאום או הצעת פשרה מורידים ומעלים את הבורסה בתל אביב, וישראלים רבים שחוששים, מתעניינים באפשרות להסיט את ההשקעות שלהם לחו"ל, או אפילו לפתוח חשבון בנק במדינה אחרת.