בתחילת השבוע הגישה שר פיטנס בקשה להקפאת הליכים, אך בסניפים מנסים לשדר עסקים כרגיל. "בינתיים הכול רגיל, מה זה בינתיים, באמת הכול בשליטה", אמרה אחת הנציגות בסניף בראשון לציון. הנציגה בתל אביב התייחסה לפרסומים על הקריסה הכלכלית ברשת: "לא קרוב".

חובות של 24 מיליון שקל: צו עיכוב הליכים לשר פיטנס

חברת שר פיטנס נחשבת למעצמת כושר שמעסיקה 122 עובדים - ובבעלותה 8 סניפים בפריסה ארצית. בין השאר בתל אביב, בחיפה, במודיעין, בפתח תקווה ובראשון לציון. הסניפים הללו מעניקים שירותים ל-4,000 מנויים והחברה של שר פיטנס מגלגלת מיליוני שקלים בשנה. אלא שבעקבות תקופת הקורונה, החברה הגישה בקשה להקפאת הליכים בשל חובות של 24 מיליון שקלים.

"בחודשים האחרונים יש איזשהן בעיות עם התשלומים", סיפרה עובדת בחברה, "יש עיכובים, יש חוסר ודאות. אני לא יודעת, לאחרונה גם לא שילמו לי. לא הייתי מודעת לשום דבר ממה שקרה או התחולל ב-24 השעות האחרונות".

השותף סיפר: "הכסף לא הוזרם, אנחנו חוששים"

השותף של שר פיטנס סיפר ממה הוא חושש: "יש התחייבויות, כרגע אנחנו צריכים להזרים כסף לעסק. זה עסק שהשותפים מזרימים לעסק, אז אנחנו חוששים אם יהיה להם להזרים או לא, אנחנו לא יודעים. אז אנחנו נערכים בהתאם". הוא הוסיף: "אנחנו בכל מקרה ממשיכים ואם לא יהיה להזרים, אז נצטרך להשלים. גם כשלא הוזרם, אנחנו השלמנו".

בבקשה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בחיפה, שר פיטנס ביקשה צו עיכוב להקפאת הליכים ובקשה להסדר חוב בין החברה לנושיה. מהבקשה עולה כי החברה נכנסה לקשיים בין השאר בעקבות הקורונה.

הבקשה הזו הגיעה אחרי שהוגשה תביעה אחרת נגד שר פיטנס מצד חברת הנדל"ן תנופורט על אי תשלום דמי שכירות. "שר פיטנס נשארה חייבת למעלה מ-4 מיליון וחצי שקל בגין השכירות הזו", הסביר שותף ומייסד "ברטוב ושות'" אמיר ברטוב, "הרבה מזה אלו השקעות שהושקעו במושכר לבקשתם על ידי המשכיר ולא הוחזרו, וחלק אלה דמי שכירות שלא שולמו".

תגובה שר פיטנס באמצעות עו"ד לירום סנדה: "לא ניתן להגיב לעובד בעילום שם. מבחינתי זה מתחרה שמנסה לחבל בטוהר ההליך המשפטי. אין אנו מגיבים על הליך משפטי שמתנהל".