מספר המשרות הפנויות במשק, שעמד בחודש פברואר על כ-136 אלף בלבד, מצביע על ירידה בביקוש לעובדים ברוב הענפים - ובייחוד בענף ההייטק, כך עולה מנתוני הלמ"ס שפורסמו היום (ראשון). גם שיעור המשרות הפנויות נמצא במגמת ירידה - 4.29% מכלל המשרות, לעומת 4.35% בחודש ינואר. הנתון הזה מתייחס למשרות פתוחות אליהן מחפשים עובדים - אך עוד לא הצליחו למלא - ומגלם ירידה של כ-15% בביקוש לעבודה לעומת פברואר 2022.

סיקור N12

הירידה המשמעותית ביותר בביקוש לעובדים נרשמה בענף טכנאי הרשתות ומערכות המחשוב, שם מספר המשרות הפנויות הצטמצם ב-27% לעומת חודש ינואר. המשרות הפנויות עבור מפתחי תכנה הצטמצמו ב-10% - והביקוש לנציגי מכירות טלפוניים ירד ב-7%.

לעומת זאת, בענפי הבנייה דווקא עלה הביקוש לעובדים ב-15%, וגם הביקוש לעובדי מטבח וניקיון במוסדות ובמשקי הבית עלה ב-4%. העלייה בביקוש לעובדי ענף הבנייה מוסברת בין היתר מעלייה בהתחלות הבנייה בכל הארץ שנרשמה בשנה האחרונה.

זינוק במספר המובטלים בהיי-טק

הנתונים הללו מגיעים ברקע העלייה החדה במספר דורשי העבודה בענף ההיי-טק, שעלה בכ-71.5% בעשרת החודשים האחרונים. מהנתונים עולה כי בחודש אפריל בשנה שעברה מספר דורשי העבודה בהיי-טק עמד על 5,247 בני אדם, בעוד בפברואר האחרון הוא עמד על 8,992 בני אדם - גידול של עשרות אחוזים. למעלה מ-82.5% מדורשי העבודה בענף ההיי-טק הם בגילאי 18-50.

משרד היי-טק (צילום: getty images)
משרד היי-טק. ארכיון | צילום: getty images

נתון חשוב נוסף שמדגישים בשירות התעסוקה הוא מספר המתפטרים בענף. בהשוואה לאפריל 2022, שיעור המתפטרים מכלל דורשי העבודה בענף היי-טק בפברואר 2023 נמוך משמעותית. "עצם הירידה שנרשמה בשיעורם מעידה על המשבר שבו נתון ענף ההיי-טק", נכתב בדוח, "זאת משום ששיעור גבוה של מתפטרים הוא עדות למידת ההדיקות של שוק העבודה ולהיקף ההזדמנויות התעסוקתיות הקיימות בו. ברגע שהשיעור של המתפטרים יורד, הדבר מלמד על ירידה בהיקף ההזדמנויות בשוק". ביטוי למשבר שחווה הענף ניתן לראות גם בעליית שיעור המפוטרים מכלל דורשי העבודה בהיי-טק, מ-64.9% באפריל 2022 ל-76.3% בפברואר 2023.