יום המסחר בבורסה ננעל בירידות חדות
עם פתיחת שבוע המסחר בבורסה, המסכים נצבעו באדום - והירידה נמשכה לאורך כל היום • בין השאר - מדד ת"א 125 ירד ב-2.6%, מדד הבנקים צנח בשיעור של 3.1% • הנתונים הללו מגיעים לאחר ירידות בוול סטריט ביום שישי

הבורסה ננעלה היום (ראשון) בירידות חדות, לאחר מגמה שלילית שהחלה עם פתיחת המסחר ולאורך היום. מדובר במגמה דומה לירידות שנרשמו בוול סטריט בסוף השבוע. בין השאר - מדד הבנקים צנח, ירידה גם במדדי מניות הנדל"ן והבנייה.
מדד ת"א-35 ירד ב-2.28%, מדד ת"א-90 צנח ב-3.6% ומדד ת"א-125 ירד ב-2.67%. גם מדד הבנקים ירד בחדות בשיעור של 3.09%, ירידה חדה נרשמה במדדי מניות הנדל"ן והבנייה בשיעור של 4.4% - ובהן מליסרון שצנחה ב-5.36%, ביג שירדה ב-3.93%, ואמות עם ירידה של 4.3%.
ביום חמישי רשם השקל התחזקות מול הדולר - ובתום יום המסחר שערו היציג נקבע על 3.6, זאת לאחר מגמת פיחות ממושכת. ההערכה היא שבנק ישראל הוא האחראי על שינוי המגמה באמצעות התערבות בשוק המט"ח - ומכירת דולרים.
