פרסום ראשון: פרופ' נוריאל רוביני מצטרף למחאה נגד הרפורמה המשפטית
אחד הכלכלנים הידועים בעולם חתם על העצומה נגד המהפכה המשפטית • בכך הצטרף לזוכה פרס נובל לכלכלה אריק מסקין וחתן פרס ישראל לכלכלה פרופ' מנחם יערי שהצטרפו למחאה • בריאיון לתוכנית חיסכון הוא התייחס לחשש המשקיעים: אם יהיו שינויים רדיקליים בשלטון החוק - זה יכול להפחיד


פרופ' נוריאל רוביני, כלכלן יהודי-אמריקני שנחשב לאחד המומחים המובילים בעולם, חתם הבוקר (שישי) על עצומת הכלכלנים נגד הרפורמה המשפטית שמתכננת הממשלה. מאז שפורסמה המחאה לראשונה לפני שבוע עם 310 חתימות של כלכלנים, הצטרפו אליה עד כה כ-60 כלכלנים נוספים, בהם כאמור גם פרופ' רוביני.
רוביני, פרופסור לכלכלה בבית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת ניו יורק, חזה את המשבר הכלכלי ב-2008. הוא התראיין לפני שבועיים ל"תוכנית חיסכון" והתייחס לצעדים שהממשלה מתכננת לנקוט, בהם כאמור גם הרפורמה.
כשנשאל אם יש חשש שמשקיעים יפסיקו להשקיע בישראל, הוא השיב: "זה תלוי במדיניות הכלכלית והחברתית של הממשלה החדשה. אני חושב שיש סיכון שהמדיניות הפיסקלית תהיה רופפת מדי. ישראל נמצאת במקום טוב מבחינת גירעון ויחס חוב תוצר, אבל אם הממשלה תעביר יותר כסף כדי להיטיב עם קבוצות חברתיות שתומכות בממשלה ותרופף את המדיניות התקציבית שלה, זה יכול להיות בעייתי. גם כי זה יעלה את הביקוש המצרפי בזמן שהאינפלציה גבוהה".
"בנוסף אם יהיו שינויים רדיקליים בשלטון החוק וזה יכול להפחיד משקיעים זרים ואפילו יזמי הייטק שכרגע מחויבים למדינה", אמר. "אם הדברים ישתנו באופן קיצוני הם תמיד יוכלו לעזוב למקום אחר, וכוח העבודה הוא מאוד נייד, בעיקר בתחומים האלה".