גל הפיטורים במטא, חברת האם של פייסבוק, אינסטגרם, וואטסאפ ועוד, מגיע גם לישראל. החברה מעסיקה כ-1,000 עובדים בארץ, ועל פי גורמים בחברה מסתמנים פיטורים של כ-70 עובדים בסך הכל, כ-7% מכלל עובדי החברה. בשל חוקי העבודה בארץ, הפיטורים יתנהלו פה בצורה שונה מעט מאופן הפיטורים בארה"ב. מניית החברה מזנקת ביותר מ-7% בעקבות ההכרזה. 

בעוד שבארה"ב עובדים קיבלו את ההודעה על פיטוריהם במייל, ונותקו כבר ממערכות החברה, בישראל הדבר לא חוקי. על פי החוק בארץ, יש לאפשר לעובד המועמד לפיטורים להשמיע את טיעוניו ולקיים עמו שימוע לפני פיטורים. לפיכך עובדי מטא ישראל מקבלים בתקופה האחרונה זימונים לשימוע כזה, ובימים האחרונים מספר וקצב הזימונים גבר.

גורמים מהחברה ומומחים ששוחחו עמנו מעריכים שהפיטורים בארץ יתחילו דווקא במחלקות המחקר והפיתוח, ולאו דווקא ממחלקות עוטפות. הסיבה לכך היא שישנם מוצרים מסוימים של מטא שמפותחים בישראל וכבר לא יראו אור, כמו למשל הארנק הדיגיטלי.

עובדת שפוטרה לאחורנה מפייסבוק ישראל סיפרה ל"תוכנית חיסכון": "אני עושה כל מה שצריך, אני פשוט חושבת שהייתי יקרה להם אז הם המציאו כל מיני המצאות כדי להיפתר מהמהנדסים שמרוויחים הרבה. האווירה במטא בכללי מאוד לא נעימה. יש לחץ מטורף - אנשים שהיו אמורים להגיע ולא הגיעו, מדובר בגיוסי עובדים שנסגרו כבר לפני שנה. בכללי יש תחושה של ספינה שוקעת".

מוקדם יותר הודיע מארק צוקרברג, מנכ"ל ומייסד מטא, על פיטורים של כ-11 אלף עובדים במטא ברחבי העולם, שמהווים כ-13% מתוך 87 אלף עובדי החברה. במכתב שהועבר לעובדים הסביר צוקרברג כי טעה כשהגדיל את הגיוסים בעקבות הפריחה של הרשתות החברתיות בקורונה, והוא התנצל על כך. בנוסף הכריזה מטא על שורה של צעדי התייעלות בנוסף לקיצוץ בכוח האדם. 

בארה"ב כאמור, המפוטרים קיבלו את הודעת הפיטורים במייל ונותקו ממערכות החברה באופן מידי, מלבד מתיבות האימייל שלהם כדי לאפשר להם להיפרד מחבריהם לעבודה. חבילות הפיטורים של מטא צפויות להיות נדיבות, ובארה"ב יקבלו העובדים עוד 16 שבועות של תשלום, וכן שבועיים נוספים על כל שנת עבודה בחברה. החברה תמשיך לשלם את ביטוח הבריאות של העובדים ב-6 החודשים שאחרי הפיטורים.