אחרי שבנק ישראל העלה את הריבית במשק ב-0.5%, לרמה של 3.25%, גם ריבית הפריים עלתה, והיא כעת ברמה של 4.75%. ההעלאה הזו ייקרה את החזרי המשכנתאות וההלוואות ומשפיעה גם על המינוס בבנק, אך האם הבנקים ישלמו לכם יותר על הפיקדונות? מעקב תוכנית חיסכון ו-N12 מגלה מה בדיוק קרה לריביות בכל בנק ובכל מסלול. הנתונים שמובאים פה הם הריבית שהבנק צריך להציע לכם - אם אתם מקבלים פחות מזה, תדעו שיש לכם אפשרות לדרוש מהבנק להעלות את הריבית שלכם. 

בתקופה האחרונה אנחנו בודקים את הריביות התעריפיות שמציעים כל אחד מהבנקים. רגע לפני העלאת הריבית האחרונה, הראנו איך הבנקים הורידו ריביות על חלק מהפקדונות שהם מציעים. אז איך תדעו כמה מגיע לכם? הבדיקה נעשתה לפי פיקדון של 10,000 שקלים ועל בסיס פיקדון שנפתח בסניף או בדיגיטל, שם בדרך כלל תקבלו גם הטבות בריביות. הנה התוצאות שלנו:

את הריבית הגבוהה ביותר בפיקדון לשנה בריבית משתנה מציע הבנק הדיגיטלי ONE ZERO, עם ריבית של 3.7%, בנק ירושלים 3.35%, דיסקונט 3.25%, בנק יהב מגיב בהתאם ומעלה את הריבית ל2.8% (ריבית קודמת 1.7%) במזרחי טפחות תקבלו 2.5%,  ריבית דומה מציעים הבינלאומי (2.45%), לאומי (2.45%) והפועלים (2.4%).

גם הפעם הבדיקה מעלה שהבנקים ממשיכים לשמור את הריביות לעצמם ולהרוויח מהעלאת הריבית מבלי לגלגל את מלוא ההעלאה לציבור. לדוגמא, בבנק דיסקונט פיקדון יומי בריבית קבועה, הריבית נשארה אותה הריבית, בבנק הבינלאומי פיקדון יומי בריבית משתנה עלתה ב- 0.14% בלבד והדוגמאות עוד רבות.
 
בשונה מפעמים קודמת, הפעם הבנק הדיגיטלי ONE ZERO, העלה רק את הריבית בפיקדון לשנה בריבית משתנה, והריביות בפקדון יומי וחודשי נשארו באותה רמה ולא הושפעו מעליית הריבית. בבנק מציינים, שמי שסגר אצלם פקדון בסבבים הקודמים של העלאת הריבית כבר מתקרב לריבית של כמעט 5% כי בבנק דואגים להעלות את הריבית במלואה על הפקדונות.

את המידע הזה לא תמצאו באתרי הבנקים השונים ולא באתר הייעודי שבנק ישראל השיק למטרה זו. גם אנחנו נאלצנו להשקיע זמן רב בקווי הטלפון עם הבנקים כדי לקבל מהם מידע בנושא. הבנקים יודעים שהם לא מציעים ריביות אטרקטיביות ולכן שומרים את המידע הזה לעצמם.

ולמה חשוב להשוות? כמו שאתם מבינים הבנקים משנים את הריביות על בסיס כמעט יומיומי, בין מסלול למסלול ובין בנק לבנק. אם אתם מתכוונים לפתוח פיקדון כדי לחסוך כסף כדאי ללקוח להישאר עם האצבע על הדופק - הבנקים אולי לא ינסו לעזור לכם, אבל אתם יכולים לעשות את הבדיקות ולקבל את ההחלטה הנכונה עבורכם.