האינפלציה ב-19 המדינות המרכיבות את גוש האירו קטנה בחודש שעבר ועומדת על 10%. אמנם עדיין מדובר בשיעור גבוה במיוחד, שעשוי לבשר על מיתון אז זו הפעם הראשונה שהאינפלציה מאטה מאז יוני 2021.

מחירי האנרגיה הובילו את הירידה במדד המחירים לצרכן, בצל הצניחה במחירי הנפט בעולם. מחירי המזון נותרו גבוהים במיוחד, מה שמדאיג את השווקים. עליית מחירי המזון, האלכוהול, ומוצרי הטבק נותר גבוה, בקצב של 13.6% ב-12 חודשים.

קצב התייקרות מחירי האנרגיה האט ל-34.9%, לעומת שיא של 41.5% בחודש אוקטובר. מדובר בנתון מעודד מאוד לשווקים האירופיים, מאחר שמחירי האנרגיה הם נדבך מרכזי באינפלציה הגבוהה שפוקדת את מדינות הגוש ומכבידה על תושבי אירופה.

נתוני אינפלציה גבוהים נרשמו בחודשים האחרונים בכל מדינות העולם, כולל כאן בישראל, אך מדינות אירופה ספגו את עליות האינפלציה החדות ביותר. הסיבה לכך היא התלות של אירופה בגז הרוסי. מאז פרוץ מלחמת רוסיה-אוקראינה הרוסים הפחיתו משמעותית את ייצוא הגז הטבעי לאירופה, במה שמדינות הגוש מכנות "מלחמה אנרגטית" נגד התמיכה באוקראינה.

בשווקים ניתן לראות "אופטימיות זהירה" מאז פורסמו הנתונים. מומחים מעריכים כי במקביל לירידה באינפלציה, הבנק המרכזי של אירופה יאט את העלאות הריבית שתוכננו לחודשים הקרובים. המדד המרכזי של אירופה, STOXX 600, רשם מאז הבוקר עלייה של 0.6%.