הודו צפויה להפוך לכלכה השלישית בגודלה בעולם, כך מעריך דוח חדש של מחלקות המחקר בחברת הדירוג S&P גלובל ובית ההשקעות מורגן סטנלי. התחזית מתבססת על צמיחה של יותר מ-6% בכל שנה בעשור הקרוב, והכפלת התמ"ג בסיום העשור. אם הודו תגיע למקום השלישי היא תעקוף את יפן וגרמניה, ותתייצב מתחת לארה"ב שבמקום הראשון וסין שבמקום השני.

"הודו נמצאת במקום שבו היא יכולה להגיע לפריחה כלכלית, בין היתר בזכות השימוש באנרגיות מתחדשות, והחיבור לתשתיות דיגיטליות מתקדמות", קבעו החוקרים. אבל, להודו יש עוד הרבה מה להשלים לפני שתעמוד בשורה אחת עם מעצמות העולם. כעת לדוגמה, מציעה ממשלת הודו תמריצים למשקיעים מקומיים וזרים, על מנת להגביר את כושר הייצור והייצוא.

עבור יצרנים, הודו מהווה יעד אטרקטיבי לפתיחת מפעלים. בין היתר, בשל כוח העבודה זול, עלות נמוכה של חומרי גלם, ובעיקר יוזמות ממשלתיות שמאפשרות הטבות מס ואישורי פעולה מהירים. כמו כן, האוכלוסיה יחסית צעירה, ומהווה גם כוח צריכה משמעותי.

ובכל זאת, יש כמובן סיכון. להפוך למדינה שכלכלתה תלויה בייצוא של מוצרים "לא מורכבים", שיכול לייצר כוח עבודה זול, בזמן מיתון עולמי, זה לא תמיד רעיון טוב. כמו כן, החוקרים מזהירים מפני אירועים גאופוליטיים שיכולים להביא את המצביעים להחלפות ממשל תכופות, או להצביע לממשלה חלשה יותר, מה שיגביר את חוסר היציבות.