הפדרל ריזרב העלה היום (רביעי) את הריבית ב-0.75% בפעם הרביעית ברציפות, והיא כעת מגיעה לטווח שבין 3.75% ל-4%, הרמה הגבוהה ביותר שהייתה בה מאז 2008. קצב העלאות הריבית של הפד, 3.75% מתחילת השנה, הוא החד והמהיר ביותר מאז שנות ה-80. הבנק הפדרלי מנסה לאזן בין השאיפה למתן את האינפלציה, שהגיעה בחודש ספטמבר לרמה של 8.2% בשנה, לבין החששות מהאטה שתוביל למיתון.

עצירת עליות המחירים נמצאת בראש סדר העדיפויות של הבנק המרכזי בארה"ב, כשבינתיים האינפלציה נמצאת ברמות הגבוהות ביותר ב-40 השנים האחרונות. המלחמה בהתייקרויות גם חשובה לממשל ביידן, שמבין שהנושא הזה מרכזי לאמריקנים ובהחלט יכול להשפיע על הבחירות לקונגרס בשבוע הבא. בנתונים שעליהם מסתמכת ועדת השווקים הפתוחים של הפד, ניתן לראות ששוק העבודה האמריקני נותר חזק למרות העלאות הריבית האחרונות וכן ישנם סימנים שמעידים על תחילת האטה באינפלציה.

במקביל, בפד כבר נשמעים קולות שחוששים שהתייקרות אגרסיבית נוספת של ההלוואות תוביל את ארה"ב למיתון שאינו הכרחי. לפיכך הוועדה, שלא כמו בהחלטות הקודמות, נשמעת הערב זהירה יותר ולא מתחייבת לרמה ולקצב של העלאות הריבית הבאות. החלטות עתידיות יתקבלו בהתאם לנתונים המעודכנים על האינפלציה ומצב המשק האמריקני בשבועות הקרובים.

בפד אמנם צופים את המשך העלאות הריבית, אך לראשונה מסמנים אפשרות להאטת קצב ההעלאות בעתיד הנראה לעין. בהחלטת הריבית נכתב כי הפד "ייקח בחשבון את ההידוק המצטבר של המדיניות המוניטרית, הדרכים שבהן משפיעה המדיניות המוניטרית על הפעילות הכלכלית והאינפלציה, והתפתחויות כלכליות ופיננסיות". במשפט זה כלכלנים רואים גישה זהירה יותר שבה נוקט הבנק לראשונה. כעת צופים בשווקים עלייה של 0.5% בהחלטת דצמבר, והעלאות קטנות אף יותר ב-2023. 

גם מחוץ לבנק הפדרלי נשמעת ביקורת על המדיניות האגרסיבית שבה נוקט הפד, ובפרט מצד חברי הקונגרס שמודאגים מהתייקרות המשכנתאות וההלוואות בשל העלאות הריבית. מספר סנאטורים אמריקניים, ביניהם אליזבת' וורן וברני סנדרס, שלחו מכתב ליו"ר הפד, ג'רום פאוול, לקראת ההחלטה הנוכחית ובו ביקרו את המדיניות האגרסיבית וטענו שהיא תדרדר את ארה"ב למיתון ולאבטלה.