בית המשפט בהולנד פסק פיצויים בסך 73 אלף דולר לעובד שפוטר מחברה בשל סירובו להפעיל מצלמת אינטרנט בעודו עובד מרחוק. העובד, שחי בהולנד והועסק בחברת התוכנה האמריקנית Chetu, התבקש להפעיל את מצלמת האינטרנט שלו בכל שעות העבודה לשם תוכנית אימונים וירטואלית. העובד סירב ובתגובה לכך פוטר.

על פי מסמכים שהוגשו לבית המשפט, העובד הבהיר לחברה כי הוא "לא מרגיש בנוח להיות במעקב של מצלמה במשך 9 שעות ביממה". "זו חדירה לפרטיות שלי וזה גורם לי להרגיש מאוד לא בנוח, זו הסיבה שהמצלמה שלי לא פועלת", אמר למעסיקיו. עוד הוסיף העובד כי החברה כבר יכלה למעשה לעקוב אחר עבודתו באמצעות תוכנה שהותקנה על מחשבו הנייד וכן משום שהוא שיתף מסך באופן קבוע.

שלושה ימים לאחר סירובו של העובד להפעיל את מצלמת האינטרנט שלו, ב-26 באוגוסט, הוא פוטר בגין "סירוב לעבוד" ו"חוסר משמעת", כך על פי מסמכי בית המשפט. העובד תבע את החברה בבית המשפט בהולנד בטענה שלא ניתנה לו "סיבה מספקת שמצדיקה את פיטוריו" וכן שהדרישה להפעיל את מצלמת המחשב הינה פגיעה בזכותו לפרטיות.

בית המשפט בהולנד פסק לטובת העובד והבהיר שפיטוריו אינם חוקיים. "המעסיק לא הבהיר באופן מספק את העילה לפיטורים", נכתב בפסק הדין. "יתר על כן, לא ניתנה ראיה שמאששת את הטענה שהעובד סירב לעבוד". עוד נכתב כי הדרישה מעובדים מרחוק להפעיל את מצלמת האינטרנט שלהם בכל שעות היום מפרה את זכויותיהם לכבוד ולחיים פרטיים.

בית המשפט ציטט את האמנה האירופאית לזכויות אדם, שבה נכתב כי יש "תנאים מפורשים שבהם ניתן לעקוב אחרי עובדים". עוד הפנה בית המשפט לפסיקה של בית הדין האירופאי לזכויות אדם מ-2017, ובה נפסק: "מעקב בוידאו אחר עובדים במקום עבודתם, בין אם סמוי או גלוי, נחשב לחדירה משמעותית לפרטיות של העובד".

בית המשפט פסק כי החברה תשלם לעובד פיצויים בסך 48 אלף דולר (50 אלף אירו), וכן כ-25 אלף דולר נוספים בגין משכורות שלא שולמו וסיום העסקה שלא כדין.