ימים ספורים לאחר שהקפיאה את השתתפותה, רוסיה מודיעה היום (רביעי) שתחזור להסכם הים השחור שמאפשר יצוא דגנים בטוח מאוקראינה, לאחר שקיבלה "התחייבויות מספקות". ההסכם קריטי לאספקת המזון העולמית, וההקפאה שלו מצידה של רוסיה בסוף השבוע האחרון, כבר הספיקה להעלות את מחירי התירס והחיטה שבתורם יכלו לייקר מוצרי מזון בעולם כולו.

משרד ההגנה הרוסי הוציא הודעה ובה הכריז על שיבה להסכם היצוא. על פי רוסיה "התקבלו התחייבויות שבשעה זו נראות מספיקות על מנת לשוב ליישם את ההסכם שהושג". נשיא טורקיה ארדואן שוחח עם נשיא רוסיה פוטין בטלפון, ולאחר מכן מסר כי "משלוחי התבואה יימשכו כמתוכנן משעות הצהריים". עוד מסר ארדואן כי ידבר בהמשך היום עם נשיא אוקראינה, ולודמיר זלנסקי, על ההסכם. 

הסכם הים השחור מייצר מסדרון תעבורתי בטוח בים, שמאפשר לאוקראינה לייצא תבואה דרך טורקיה למרות המלחמה עם רוסיה והמצור הימי שמוטל עליה. ההסכם הושג רק בחודש יולי האחרון, בתיווך של טורקיה והאו"ם, ומאז עברו כך 9.5 מיליון טונות של תירס, חיטה, מוצרי חמניות, שעורה ועוד דגנים. מכיוון שאוקראינה היא אחת מיצואניות התבואה העיקריות בעולם, להסכם הזה יש חשיבות גלובלית.

בסוף השבוע האחרון הודיעה רוסיה על נסיגה מההסכם, בשל מתקפת מל"טים על הצי שלה, שהיא ייחסה לכוחות האוקראיניים. בתגובה מחירי הדגנים החלו לזנק, וחשש ממחסור עולמי צף שוב. במערב גינו את הצעד וטענו שרוסיה שוב משתמשת באספקת מזון כנשק במלחמה באוקראינה.