הודו עקפה את בריטניה והפכה לכלכלה החמישית בגודלה בעולם, מכה נוספת לממשלה בלונדון שנאבקת ביוקר המחיה הנוסק, כך דווח בבלומברג. הודו, הקולוניה הבריטית לשעבר, עלתה מעל בריטניה בשלושת החודשים האחרונים של 2021 והורידה את בריטניה למקום השישי, בחישוב שמבוסס על דולר אמריקני. לפיכך הודו ממוקמת אחרי ארה"ב, סין, יפן וגרמניה.

על פי חישובי התמ"ג של קרן המטבע הבינלאומית, הודו הרחיבה את הפער מבריטניה במהלך הרבעון הראשון של 2022. בניגוד אליה, הכלכלה ההודית צפויה לגדול ביותר מ-7% השנה. גם שוק המניות בהודו חווה התאוששות מפתיעה ברבעון הראשון של 2021 והודו עלתה למקום השני במדד השווקים המתעוררים, אחרי סין. על בסיס מתואם ובהתבסס על שער הדולר ביום האחרון של הרבעון הרלוונטי, גודל הכלכלה ההודית במונחים נומינליים, ברבעון הראשון של 2022, היה 854.7 מיליארד דולר. על אותו בסיס, שוויה של הכלכלה הבריטית היה 816 מיליארד דולר.

סביר להניח שהכלכלה הבריטית התרחקה עוד יותר מהודו: התמ"ג בבריטניה גדל רק ב-1% ברבעון השני של 2022 ובתיאום לאינפלציה הוא אפילו התכווץ ב-0.1%. הפאונד הבריטי הציג ביצועים פחותים מול הדולר ביחס לרופי, ונפל ב-8% מול המטבע ההודי מתחילת השנה. לפני עשור הייתה הודו במקום ה-11 בדירוג הכלכלות הגדולות בעולם. 

הירידה של בריטניה בדירוג הבינלאומי מהווה רקע לא רצוי לבחירת ראש הממשלה החדש בימים הקרובים. חברי המפלגה השמרנית ייבחרו ביום שני ביורש של בוריס ג'ונסון, ושרת החוץ ליז טרוס צפויה לנצח את שר האוצר לשעבר, רישי סונק, בשלב השני. המנצח יצטרך להתמודד עם שיעורי האינפלציה הגבוהים ב-40 השנים האחרונות וסכנת המיתון שמרחפת מעל הכלכלה הבריטית, ותמשיך לרחף מעליה עד 2024 לפי הבנק של אנגליה.