יפן בוחנת מחדש את מדיניות כניסת התיירים למדינה וככל הנראה תסיר את מגבלת ה-50 אלף כניסות יומיות "בעתיד הלא רחוק", כך מסר אמש (ראשון) דובר הממשלה בטוקיו. הממשלה בוחנת הסרת מגבלות נוספות על התיירות, ביניהן החובה לטייל במסגרת מאורגנת, כל זאת ברקע צניחת הין, המטבע היפני.

יפן היא בין המדינות האחרונות שעדיין מטילות הגבלות משמעותיות על התיירות במדינה, בניסיון להשתלט על התפשטות נגיף הקורונה. אמנם ההגבלות פחתו באופן הדרגתי, אך הן משפיעות על התיירות היפנית כבר יותר משנתיים. רק לאחרונה הרחיבה הממשלה את מגבלת כניסת התיירים, מ-20 אלף ל-50 אלף כניסות ביום, והסירה את החובה לטייל עם מדריך.

כעת סגן מזכיר הממשלה הבהיר בטלוויזיה היפנית כי מגבלת הכניסות של תיירים תבוטל באופן מוחלט, וכאשר זה יקרה הממשלה תקל גם את התנאים הנוספים שמגבילים את התיירות הנכנסת. בין השאר יופחתו התנאים לקבלת ויזה לטיול ותבוטל הדרישה לטייל במסגרת טיול מאורגן.

פריחת הדובדבן, יפן (צילום: רויטרס)
פריחת הדובדבן, יפן | צילום: רויטרס

"אנחנו נבחן מחדש את המגבלות בכללותן", מסר. "אנחנו נצטרך להוציא את זה לפועל בעתיד הלא רחוק. ליפן יש אטרקציות עונתיות, בסתיו ובחורף, ואנחנו יודעים שיש הרבה אנשים בעולם שרוצים לבקר במדינה". ביפן עדיין נדרשים התיירים לעטות מסיכות בכל מקום.

הין היפני הגיע לשפל של 24 שנים מול הדולר בשבוע שעבר, כשצנח 1.7% נוספים. האינפלציה ביפן עולה על היעד אך היא עדיין נמוכה באופן יחסי, ונאמדת ב-2.4% בשנה. הסיבה המרכזית להיחלשות הין היא המדיניות המוניטרית של הבנק המרכזי ביפן, שבינתיים דבק במדיניות הריבית הנמוכה. על כן, ולמרות חוזקה של הכלכלה, המטבע נחלש מול הדולר. בסוף החודש צפוי הפד להעלות את הריבית על הדולר בפעם החמישית ברציפות.

הממשלה היפנית מקווה שהסרת ההגבלות תכניס תיירים רבים למדינה, כפי שהיה לפני הקורונה. תיירים רבים יעלו את הביקוש לין במידה מסוימת ויחזקו את המטבע המקומי, כמו גם את הכלכלה היפנית בכללותה. מניות חברות התיירות היפניות התחזקו בעקבות ההודעה.