צעדי המלחמה של סין באזור טייוואן גורמים לבית הלבן לחשוב מחדש על השינויים שתוכננו במדיניות המכסים מול בייג'ינג, כך על פי מקורות מעורים בנושא שצוטטו ברויטרס היום (חמישי). הנשיא האמריקני ג'ו ביידן וצוותו מנהלים כבר חודשים דיונים על דרכים להוזיל את העלויות לצרכן האמריקני על ידי הפחתת מכסים שמוטלים על יבוא מסין - אותם מיסים שהטיל הנשיא הקודם, דונלד טראמפ, במה שהיה נראה אז כמו מלחמת סחר בין המעצמות. כעת ההחלטה לגביהם תידחה עוד יותר.

בבית הלבן שקלו תוכנית שמשלבת הסרת מכסים בתחומים מסוימים, יחד עם בחינה של הטלת מכסים חדשים בתחומים אחרים, והרחבת רשימת הפטורים ממכס שנועדה לסייע לחברות אמריקניות שיכולות לקבל את האספקה שלהן רק מסין. 

הטלת מכסים על יבוא מסין מעלה את המחירים של המוצרים המיובאים לחברות אמריקניות שבתורן מייקרות את המוצר לצרכן. בצל האינפלציה המשתוללת בארה"ב, שהגיעה לשיא של ארבעה עשורים, שקלו בבית הלבן לבצע שינויים במדיניות המס כך שהיבוא יוזל. עצירת האינפלציה היא אחת ממטרות העל של הנשיא ביידן, לקראת בחירות אמצע הכהונה שיתקיימו בנובמבר ועלולות לשנות את מאזן הכוחות בבתי הקונגרס שכעת נשלטים על ידי המפלגה הדמוקרטית. 

אך הדיונים הללו ננטשו כעת, בעקבות התגובה האגרסיבית של סין לביקורה של ננסי פלוסי, יו"ר בית הנבחרים, בטייוואן. בוושינגטון לא רוצים לעשות דבר שייחשב כהסלמה של המצב, אך גם לא רוצים להיתפס כנסוגים בפני התוקפנות של סין. "אני חושב שטייוואן שינתה את הכול", אמר אחד המקורות לרויטרס. 

בבית הלבן באופן רשמי מכחישים כל שינוי. "הנשיא לא קיבל החלטה לפני האירועים במצרי טייוואן ועדיין לא קיבל החלטה, נקודה. שום דבר לא הוזז הצידה או נעצר, וכל האפשרויות עדיין על השולחן", אמרה לרויטרס דוברת הבית הלבן, סלוני שרמה. "האדם היחיד שיקבל החלטה בנושר זה הנשיא, והוא יעשה זאת על בסיס האינטרס של כולנו".

דובר השגרירות הסינית בארה"ב מסר לרויטרס כי "הביקור (של פלוסי) חתר תחת היסודות הפוליטיים של יחסי סין-ארה"ב והוא יגרום באופן בלתי נמנע להפרעות לסחר ולשיתוף הפעולה בין שני הצדדים". אך שיתוף הפעולה כבר עתה אינו במצב הטוב ביותר: במסגרת הסכם הסחר שנחתם בין ממשל טראמפ לבייג'ינג ב-2019 התחייבה סין להגדיל את רכישותיה מארה"ב ב-200 מיליארד דולר ב-2020 ו-2021, אך ההערכות מדברות על גידול אפסי ביבוא. 

בנוסף, על פי רויטרס, נציגים רשמיים של ארה"ב פנו לסין בהצעה להיפטר ממכסים בתחומים מסוימים בתקווה לקבל בתמורה הצעה דומה מבייג'ינג, אך כזו מעולם לא הגיעה. בינתיים לא ברור אם ומתי תתקבל החלטה בנושא בארה"ב.