האינפלציה השנתית בארה"ב ירדה רק ב-0.2% בחודש אוגוסט, ומדד המחירים לצרכן עלה ב-0.1%, זאת למרות הירידה במחירי הדלק ובניגוד לציפיות. על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בארה"ב האינפלציה השנתית ירדה לקצב של 8.3% ב-12 החודשים האחרונים.

אינפלציית הליבה, ללא מזון ואנרגיה, עלתה ב-0.6% מיולי, לרמה של 6.3% ב-12 החודשים האחרונים. לפני הפרסום ציפו האנליסטים לירידה של 0.1% במדד החודשי ועלייה של 0.3% בלבד באינפלציית הליבה. הציפיות השנתיות היו קצב של 8% לאינפלציה ו-6% לאינפלציית הליבה. 

מחירי האנרגיה ירדו ב-5% בחודש אוגוסט, ואותם הובילו מחירי הדלק שצנחו ב-10.6% בחודש. אך ההשפעות של הירידות הללו מותנו על ידי עליות בסעיפים אחרים. מדד המזון עלה ב-0.8% ומדד הדיור, שמהווה כשליש ממדד המחירים כולו, קפץ ב-0.7% - עלייה של 6.2% ב-12 החודשים האחרונים. שירותי בריאות עלו ב-0.8% בחודש וב-5.6% בשנה. מחירי הרכבים החדשים עלו ב-0.8% בחודש ומחירי הרכבים המשומשים ירדו ב-0.1%.

התצאות המאכזבות ישפיעו על הפדרל ריזרב, שיקבל בסוף החודש החלטת ריבית נוספת ובה ככל הנראה ימשיך בהעלאות הריבית האגרסיביות שלו. כעת צופים האנליסטים שבהחלטת הריבית הבאה יודיע יו"ר הפד ג'רום פאוול על עלייה נוספת של 0.75%, ושהריבית תגיע ל-4% עד לסוף השנה. הציפייה הזו מחזקת את הדולר מול השקל ב-1%, לרמה של 3.991 שקלים לדולר. 

המסחר בוול סטריט ייפתח בירידות חדות בעקבות המדד המאכזב: נאסדק יורד ב-2.8% בטרום מסחר ו-S&P ב-2.5%. הדאו ג'ונס אחריהם עם ירידה של 1.7%. הירידות מגיעות אחרי 4 ימי מסחר טובים, שנבעו בחלקם מהציפיות לירידה במדד והאמונה שהאינפלציה עברה את השיא.

ביום חמישי צפוי להתפרסם מדד המחירים הצרכן הישראלי, וגם בו מקווים לראות ירידה באינפלציה בשל הצניחה במחירי הדלק בחודשיים האחרונים. עם זאת, גם ירידה קלה באינפלציה לא תשנה כנראה את המדיניות של בנק ישראל, שצפוי להעלות את הריבית גם בהחלטה הבאה של הוועדה המוניטרית בתחילת אוקטובר.