עומרי כספי ואשטון קוצ'ר משקיעים בסטארט אפ הישראלי אנטיק (Antic), שמפתח ארנק דיגיטלי. כספי החל בהשקעות בהייטק עוד כששיחק ב-NBA, בין השאר השקיע ב-DocuSign האמריקאית, ב-DayTwo ו-Boards הישראליות ואפילו בחברה שמפתחת תרסיס קנאביס. בתחילת השנה הוא הצטרף להקמת קרן "שבע" שהיקפה כ-50 מיליון דולר.

אשטון קוצ'ר הקים עם גיא עוזרי את קרן Sound Ventures, שמשקיעה ב"עסקים נקיים, מעגליים ובני קיימא". במסגרת הזאת הספיק להשקיע בחברות ישראליות רבות, בהן חברות הסייבר סנטינל וואן וקורו, חברת הבשר המתורבת מיטק, חברת האנרגיה הירוקה QD-SOL ובאפליקציית התחבורה Moovit.

אנטיק מפתחת טכנולוגיה שתאפשר בעלות משותפת על נכסים פיזיים (כמו תמונת כבשה של קדישמן) או דיגיטליים (NFT של קוף משועמם), באמצעות ארנק דיגיטלי משותף. כספי הגיוס - 7 מיליון דולר - ישמשו את החברה להרחיב את ההשקעה במחקר ופיתוח, ואת פיתוח התשתית הטכנולוגית שלה, שמתמודדת עם כמה אתגרים לא פשוטים בתחום.

אם הוא יצליח, הארנק השיתופי של אנטיק עשוי להיות מהחלוצים בתחום ה-Web3, שבו ניהול הכספים והנכסים שלנו יעבור ממדינות וממוסדות לניהול מבוזר בין משתמשים רבים, כמו מטבעות קריפטו כיום. בעלות המשותפת היא רעיון שנמצא עדיין בהתפתחות בקרב חסידי ה-Web3 ובאנטיק צריכים עדיין להוכיח שהם מצאו את הדרך הנכונה לממש אותו.

כדי לאפשר את הבעלות המשותפת, אנטיק פיתחה תשתית טכנולוגית מבוססת בלוקצ׳יין שעל גביה נמצאים הארנקים הדיגיטליים המשותפים. התשתית הזו תאפשר לחברות להקים באופן עצמאי מערכת שתציע מוצרים או נכסים לרכישה בבעלות משותפת. מודל הבעלות יהיה מבוסס בלוקצ׳יין ומטבע הקריפטו איתריום (בדומה לבעלות על NFT), והשותפים יוכלו לקנות, למכור, לספק גישה, להוסיף בעלים משותפים נוספים או לפעול ביחד באמצעות הנכס המשותף.

צוות Antic (צילום: אבישי ליפנר, יחצ)
צוות Antic: "אנטיק מנגישה לראשונה את טכנולוגיית הבעלות המשותפת להמונים" | צילום: אבישי ליפנר, יחצ

אנטיק הוקמה בשנת 2021 על ידי טל דדיה, המשמש כמנכ"ל החברה. דדיה הקים את החברה לאחר שנים של ניסיון בתעשיית הבלוקצ'יין ובמטרה לבנות את היסודות של כלכלת הבעלות המשותפת. החברה מעסיקה 15 עובדים במשרדים בתל אביב. דדיה מסר: "אנטיק בונה תשתית של בעלות משותפת עבור האינטרנט החדש, ומתמקדת בתמיכה של החזקת נכסים דיגיטליים יחד, יצירה וחיבור של קהילות אשר יכולות לרכוש ביחד מה שלא יכלו לבד. המטרה של אנטיק היא ליצור עולם פיננסי בו כל אחד יכול לשתף פעולה, לתאם ולהשתמש ביחד״.