ניו זילנד חשפה תוכנית חדשה למיסוי נפיחות של פרות ושל כבשים, שמהוות הגורם המרכזי ביותר במדינה לפליטת גזי חממה. אם המיסוי אכן ייצא לפועל, ניו זילנד תהיה המדינה הראשונה בעולם שגובה תשלום מחקלאים על הפליטות של בעלי החיים שהם מחזיקים.

בני זילנד מתגוררים כ-5 מיליון תושבים בלבד, ואיתם לא פחות מ-10 מיליון פרות ו-26 מיליון כבשים. כמעט מחצית מפליטת גזי החממה במדינה נובעים מפעילות חקלאית, והגז המרכזי שנפלט הוא מתאן.

על אף הנתונים הללו, עד עתה גזים שנפלטים מבעלי חיים לא נכללו במדיניות המיסוי של ניו זילנד. "אין שאלה, אנחנו חייבים לחתוך בכמות המתאן שאנחנו פולטים לאטמוספרה, ומערכת מיסוי פליטות חקלאיות אפקטיבית תשחק תפקיד חשוב בדרך שלנו להשיג את זה", מסק שר האקלים של ניו זילנד, ג'יימס שאו.

על פי ההצעה הנוכחית, חקלאים יצטרכו לשלם על הפליטות שלהם החל מ-2025. התוכנית גם כוללת תמריצים לחקלאים להפחית את הפליטות שלהם, על ידי שינוי במזון שניתן לבעלי החיים, או לשתילת עצים בשטחים החקלאיים, שיקזזו את הפליטות המזיקות. הכסף שייכנס למדינה מהמיסוי החדש יושקע במחקר, פיתוח ושירותי ייעוץ לחקלאים, כך על פי השר.

בחודש שעבר שר הכלכלה התחייב להשקיע 2.9 מיליארד דולר ניו זילנדי (1.9 מיליארד דולר אמריקני) בתמריצים למלחמה בשינויי האקלים, שתתוקצב על ידי מערכת מיסוי פליטות שתגבה כסף ממזהמים.