בגרמניה חוששים משיבושי אספקה של גז מרוסיה ומפרסמים "אזהרה מוקדמת" מפני מחסור. שר הכלכלה הגרמני, רוברט הבק, אמנם הבהיר שעדיין אין צפי קונקרטי להתערבות ממשלתית באספקת הגז בגרמניה, אך הפציר בצרכנים ובחברות להפחית את הצריכה שלהם, כך על פי רויטרס.

מדובר בשלב ראשון מתוך שלושה שלבים של התפתחות מחסור בגז, ובשלב זה על פי הבק, אין צפי שהממשלה הגרמנית תתערב בחלוקת הגז במדינה. עם זאת, הבק ביקש מהצרכנים כמו גם מהתעשייה הגרמנית, להפחית את צריכת הגז במידת האפשר, והבהיר במסיבת העיתונאים שכינס: "כל קילוואט נחשב".

בצל הסנקציות על רוסיה והפלישה לאוקראינה, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, הודיע בשבוע שעבר כי רוסיה תקבל את התשלום על הגז הטבעי שהיא מייצאת ל"מדינות לא ידידותיות" ברובל בלבד. המטרה של צעד זה הוא לחזק את הכלכלה הרוסית שמתמודדת עם משבר מאז הפלישה. כל פורום מדינות ה-G7, וגרמניה בתוכן, סירבו לדרישה של פוטין.

הבק הבהיר כי בינתיים האספקה של גז לגרמניה בטוחה והוסיף כי הממשלה הגרמנית עוקבת באדיקות אחר זרמי האספקה בשוק וכי הוקם צוות לטיפול במשבר. "ובכל זאת אנחנו חייבים להפעיל אמצעי זהירות כדי להיות מוכנים להסלמה מצד רוסיה", הסביר.

55% מהגז הגרמני בשנה שעברה היו מיובאים מרוסיה ועל פי הבק גרמניה לא תצליח להשתחרר מהתלות האנרגטית ברוסיה לפחות עד שנת 2024. גם באיחוד האירופי בכללותו כ-40% מהגז מיובא מרוסיה, דרך צינורות ענק, חלקם עוברים באוקראינה.